Refo-paket gör verkligen skillnad

av

En liten räkneövning som gör det väldigt tydligt, övertydligt kanske en del tycker men…..Dina 195 kronor kan göra så stor skillnad och du får veta hur det går.

@refo handlar inte bara om remake och kläder, det handlar också om något helt annat. Det handlar om att skapa möjligheter och hopp för personer som på ett eller annat sätt står utanför arbetsmarknaden. Det är tex ungdomar i utsatta områden, nyanlända eller personer som varit utan arbete länge. Kort sagt personer i #utanförskap.

Jag satt precis och gjorde en räkningsövning, typ såhär: Om alla mina vänner, ni är bara ca 350 stycken på fb tex, köper ett refo-paket så blir det:

350 personer * 195 kr =68.250 kr.

Varje timme som refo sysselsätter en ungdom i lagret, kostar typ 150 kr/timme. Det ger 65 dagar som jag skulle kunna betala lön till någon, eller kanske 6 stycken som skulle kunna jobba 10 dagar?

Det skulle bli en meningsfull sysselsättning, som bygger deras CV, som ger dem möjlighet att bli mer anställningsbara, som ger dem praktik för att de jobbar med riktiga saker OCH ger oss ordning på lagret, fler refo-paket att dela ut som klär på fler barn och fler saker till våra remakare för att fortsätta produktionen.refograffitti

Här köper du ett refo-paket för 195 kr http://shop.refo.nu/23-refopaket.

Om man spänner bågen lite högre? Tänk om varenda en av mina vänner på fb bad en av sina vänner att köpa ett refo-paket?

Tack för att du hjälper oss att hjälpa!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Ett svar till ”Refo-paket gör verkligen skillnad”

  1. […] ← Föregående […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *