Giftfritt, borde vara självklart

av

Erica Larsson barnkollektionJag kommer ihåg när jag på ett väldigt direkt sätt blev medveten om hur mycket hud vi har och att den faktiskt är en av de största upptagningskanalerna för många olika saker. Det var när jag hittade sonen som var ganska liten, helt rödprickig i sängen. Fundersam lyfte jag på täcket, inte prickig bara utan snarare flammig. Jag ringer min mamma, tittar i läkarboken och funderar. Det här var innan Googles tid…..

Går in till nästa unge, prickig, svullen och röd. Då kommer maken ut ur duschen och säger, kolla här, det kliar!.Alla in i duschen och i vår säng, jag vaken hela natten för att hålla koll…..där blev det lite bättre.

Det tog sex månader innan vi slutade klia och det var ett utbytt tvättmedel som just den gången var boven. Att huden är ett stort upptagningsområde och där barn är extra känsliga är helt självklart när man tänker till. Men det finns fortfarande föräldrar som inte tvättar kläderna innan de sätts på barnen och vet vi sedan länge att det finns massor med rester av kemikalier i dem. Att det blev bättre i vår säng berodde på att lakanen inte var bytta;)

Därför känns vår giftfria barnkollektion extra bra! Eller rättare sagt, den blir giftfri eftersom vi remakar barnkläderna av kläder som fått nytt liv. Det är jeans, skjortor och tröjor som används i den. Och det blir liksom dubbelt miljövänligt, dels kommer kläderna ut i kretsloppet en gång till och dels så är de tvättade flera gånger vilket gör att de är giftfria.

Sen är barnkollektionen gjord av mammor, Lotta Rantil och Erica Larsson, dvs personer som vet precis vad som behövs, förstärkta knän, justerbar midja, mjukt, färgrikt och man väljer efter vad man gillar. Inte att det är kill- eller tjejkläder.

Det är snyggt, lek-och miljövänligt och vi är jätteglada för dem. Samtidigt har vi skapat några jobb när vi ändå höll på…..

Här kan du se dem på bild.

Just nu hänger de på Siffe, Hornsgatan 29 C. Vi skickar dom gärna till dig om du inte hinner förbi. Priset för tröjorna är 345 kr och byxorna 395 kr.

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *