Vår egen crowdfunding

av

I förra veckan var vi i tidningen, i Södermalmsnytt, där man skrev om att det är många borttappat-lådor i skolorna som inte tas omhand och att de innehåller ganska fina saker. Sen dess har telefonen ringt, det ringer folk som vill att vi hämtar säckar för att de håller på att städa inför en visning, det har ringt en affär som vill att vi tar hand om deras hyllvärmare så att de kommer till nytta, det ringer skolor som har fullt i sina borttappat-lådor och sen ringde Siffe. Det är Simon och Affe som startar en 2handaffär för barnkläder som vi kommer att börja samarbeta med.

Vi är jätteglada för allt detta, och ser också att vår idé fungerar. Det finns ett behov av att ge kläder ett nytt liv och denna vecka sätter vi ihop våra första soc-paket så att det blir några barn som får mer kläder till påsk.

Vi har också några stora visningar som kommer att äga rum, det är öppningen av Siffe den 1 april, reforemake den 28 april i Kista Galleria med utställning och remakeworkshopar, det är Kista Innovation Catwalk ett samarbete med IQ den 1 juni och sen kommer Havskampen den 11 augusti.

Ni ser själva att om detta ska gå ihop så behöver vi hjälp, mer hjälp och flera samarbeten. Så nu gör vi en egen crowdfounding. I normala fall innebär det att man samlar pengar, men det vi vill ha är din tid och ditt engagemang att hjälpa oss så att refos vingar ska blir större och starkare och vår idé blir verklighet. Aktiviteterna blir CSR-aktiviteter för dig och de pengar vi tjänar använder vi i första hand för att betala löner till de ungdomar och remakare som jobbar i projektet.

Kan du hjälpa oss att hitta en eller flera saker av detta?

 • Flera remakare, dvs personer som gillar att göra nya saker av gammal textil.
 • Vi vill hitta några fler affärer som skulle vilja visa upp vår provkollektion och påbörja försäljningen av det vi gör, sk shop-in-shop-lösning.
 • En illustratör som kan hjälpa oss att ta fram en proffsig bild av vårt kretslopp.
 • Ett IT-företag som vill bygga vårt ITt-system för att kunna dela våra kläders historier i sociala medier som en del i att jobba med meningsfulla interna projekt och stärka sin CSR-tanke.
 • Någon som vill vara med någon av våra remakare för att skriva om hur man kan göra för att göra om och snygga till ett eller flera plagg.
 • En kemtvätt som kan hjälpa oss med några av de kläder som vi inte kan tvätta på vanligt sätt.
 • Några som kan hämta de säckar som behöver komma till lagret, eller helst en sponsrad bil.
 • Ett lager som ligger så att man enkelt kan köra fram och lasta i och ur, i bottenplan och med plats för att ha gallervagnar, tvättmaskin och sortering.
 • Pysselmaterial, vi behöver komplettera våra säckar med pärlor, saxar, läderband, vanliga band och annat pysselmaterial för att kunna göra en barnhörna i Kista Galleria under ett event.
 • Någon som är proffs på att bygga presentationer som ligger på Ipad och som i huvudsak består av bilder.
 • Någon som vill sponsra med några Ipads för att vi enkelt ska kunna visa våra fantastiska plagg.
 • Fler remakare……det skrev vi överst men vi startar med det och slutar med det.

Vet du någon som kan och vill hjälpa oss, kan du dela detta vidare så att det når fler och kan du ta lite av din tid för att hjälpa oss att göra en lite annan sorts crowdfounding, där du helt enkelt stödjer oss med ditt engagemang för att du gillar det vi gör, dvs CSR på riktigt.

Go refo, go säger vi i projektet när vi tar i!
Refo i graffiti

 


Kommentarer

6 svar till ”Vår egen crowdfunding”

 1. Illustration över er erat kretslopp kan vara intressant för mig, under förutsättning att jag som grafisk kreatör känns intressant för just er.
  I dagsläget har jag ett ordinarie fulltidsjobb mån -fre, vilket medför att jag har lite svårt att jobba med snäva tidsramar , men om god framförhållning finns tillgänglig så gör även jag det.
  Besök gärna min hemsida för att ta del av ett litet och blandat axplock av vad jag gjort:
  http://www.frilansgrafiker-mt.se

  Välkomna att ta kontakt!
  Mvh / Mikael Tollander

  1. Profilbild för admin
   admin

   Tack Mikael!
   Vi kollar lite och återkommer/Liselotte

 2. Hej,
  Jag är en ”ramakare” och tar gärna ett diskussion om hur jag kan hjälpa till. Jag har egen butik/kafé och syateljé idag, men ska lägga ner min verksamhet pga dålig lönsamhet tyvärr. Jag har ett eget varumärke idag som heter Piloo-old is new där jag just fokuserar på Remakes och även att sy nya produkter av gamla tyger. Jobbar ni alla ideellt med detta? Finns det något affärstänk eller är det ett projekt för hållbarhet? Hur kan man hjälpa till?
  Hälsningar,
  Pia

  1. Profilbild för admin
   admin

   Hej Pia, låter som du kan hjälpa till med både det ena och det andra:)
   Var sitter du, enklast är kanske att pratas vid?
   //Liselotte

 3. Hej!
  Jag arbetar med ungdomar på Kista Gymnasium men jag jobbar med min egen smideaffär där är många av mina silversmycken är återanväntda gamla smycken.
  Er projekt låter superintressant. Kontakta gärna mig om ni kan tänka er att sammarbeta med mig.
  MVH/Sonja

  1. Profilbild för admin
   admin

   Hej, kul att vi har hittat varandra. Vi tar en fika och ser hur vi skulle kunna samarbeta på bästa sätt. //Liselotte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *