Refo +Siffe=sant

av

refo och SiffeEfter att vi hade varit i lokaltidningarna i Stockholm, ringde Siffe och frågade om vi kunde fika. Simon och Affe öppnar Siffe den 1 april på Hornsgatan 29. Det är en 2handaffär med barnkläder som har ett lite annorlunda koncept.

De träffades i Sickla fotbollslag för ett år sen och kom ganska snabbt på att de både trivdes tillsammans och har haft samma dröm i flera år, att starta eget. Simon jobbar med miljöfrågor och tycker att det slängs alldeles för mycket kläder för att det ska vara hållbart. Affe har varit butikschef och kan hela flödet med butik, kläder och inredning.  Om man ska ändra på något så måste man börja redan när man är liten var en av tankarna, så barnkläder, återbruk och på söder, dvs en 2handaffär för barnkläder.

Tanken är att du lämnar in kläder på Siffe just för att du vill minska på miljöbelastningen. För varje kasse man får skänker Siffe 50 kr till ett barnhem i Kamerun. Att det blev just det barnhemmet beror på att en av tränarna i Simon och Affes fotbollslag känner en fotbollstränare i Kamerun som också bygger barnhemmet. Cirkeln är sluten.

När vi hade fikat klart så hade vi hittat en bra koppling mellan refo och Siffe. Vi tar hand om de kläder som inte säljs och gör remake eller soc-paket av dem. De skor som vi inte använder i refo går till Siffe och vi kommer också att sälja våra remakade kläder genom dem. Win-win för alla!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Ett svar till ”Refo +Siffe=sant”

  1. […] och det gjorde att vi nu har en körlista till skolor där vi hämtar i slutet av varje termin. Refo och Siffe hittade varandra och började samarbeta. Siffe ger oss sina barnkläder som inte säljs och de blir […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *