Så här tycker ni om insamling, remake och återbruk

av

Med Liselotte Norén vid rodret gissar vi inte utan vi tar reda på hur det ser ut. Vi frågar runt och samlar in åsikter och fakta för att sedan sortera upp till en handlingsplan. Läs gärna här om varför hon tycker det är viktigt att inte bara tycka. För att veta hur vi på refo ska gå vidare på bästa sätt har vi förutom att fråga och prata med alla vi möter också gjort en enkät. En enkät med sex enkla frågor som trots sitt enkla upplägg ger oss mycket kunskap. Tusen tack till er alla som hjälpt oss med era svar!

Efter att ha läst enkätsvaren förstår vi nu bland annat att vi är många som har garderober och lådor fulla med kläder och annat som vi inte använder. Det i sig är kanske inte så överraskande men vi har nu också har en bättre förståelse för att det är viktigt att hitta enkla lösningar på insamlingsproblematiken. Det måste vara enkelt för att det ska bli av! Att skapa någon form av belönings- eller pantlösning är också något vi förstår att vi måste prioritera. Enligt svaren så höjer det motivationen för att skänka sina saker istället för att exempelvis gå den enkla vägen och lägga dem i sopkorgen. Vi lyssnar på er och funderar vidare. Har ni fler kommentarer eller synpunkter kontakta oss så pratar vi vidare om det! Det vi gör ska vara spårbart och transparent. Du ska kunna följa de insamlade kläderna genom kedjan och se var de tar vägen. Skänks de vidare, säljs de eller blir de något nytt i en remake?

Vi på refo vill inte bara återbruka och minska på miljöbelastningen. Vi vill också skapa fler jobbtillfällen för unga med en lokal tillväxt. Skapa förutsättningar för en intregration på riktigt helt enkelt. Vi är övertygade om att det går och enkätsvaren visar att ett behov finns, så därför kör vi vidare efter era riktlinjer.

Vi har frågat 1000 personer, 46% män och 54% kvinnor och här är resultatet:

Kvarglömda kläder i garderoben?

 

Insamling av kläder?

Bonussystem vid insamling av kläder

Återvinna kläder

Insamlingsplatser

Återvinning av kläder, remake

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *