Virka med T-shirtremsor

av

Vi älskar remake, dvs vi älskar att ge nytt liv åt något som kan tyckas nött och alldeles för slitet. Den där fula t-shirten med företagsloggan du aldrig mer kommer att använda, ta den och virka något nytt. Ge jeansen en ny look eller trä om dina gamla smycken och pärlor. Eller lämna helt enkelt det överblivna till oss så fixar någon av våra remakare något nytt och fräckt.

Här är ytterligare några smakprov på vad det kan bli när man släpper lös en remakare bland våra insamlade klädpåsar. Fler alster av Lisa Björnsdotter hittar du på facebook och på tumblr.

Virka av tshirtremsor

Virka av t-shirtremsor

Samla ihop ett gäng gamla t-shirts, det brukar finnas några över som man inte kommer att använda mer. Klipp runt runt till en lång remsa och rulla ihop till ett nystan. Sedan är det bara att släppa loss fantasin. Virka, sticka, väv eller skapa precis vad du vill.

Gör om dina jeans

Kreativa tryck på dina jeans

Gör om dina jeans med skinn och tryck

Har du ett par omoderna jeans, kanske är de trasiga eller lite för korta i benen. Klipp av dem till shorts och komplettera med lite coola applikationer. På bakfickorna har läderdetaljer sytts fast och framsidan är stämplade med en hemgjord stämpel och textilfärg.

Gör om dina smycken

Gör om dina smycken

Gamla smycken är oftast tacksamma att återbruka. Ett par örhängen, lite spillbitar av läder och en gammal kedja blev det två nya halsband. Armbandet var trasigt så det plockades isär och dekorerades med en spillbit i läder och två nitar och simsalabim så blev det som ett helt nytt armband.


Kommentarer

Ett svar till ”Virka med T-shirtremsor”

  1. […] Vi har hälsat på hos ytterligare en av våra duktiga remakare. Innehållet i våra insamlade påsar förvandlas till nya fantastiska produkter hemma hos Lisa Ekelund. Här finns ett stort fokus på skinn, smycken och virkning. Remake och musik går hand i hand i Lisas liv. Spana in några av hennes alster här! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *