refo bakom kulisserna

av

Hur går det till, hur samlar ni in kläderna och vad händer sedan? Vi får många frågor till refo och ibland har vi svar och ibland får vi ta reda på svaret först. Vi står ju i ett startskede och vi provar oss fram. Ambitioner och mål har vi men vi behöver improvisera ibland. Men så här kan det gå till från kontakt om insamling till sortering.

Det kan starta, som i detta fall, med en kontakt på twitter med @refoproject. Någon rensar i garderober och förråd och har urvuxna kläder, en massa tygpåsar och annat som skulle kunna ta vägen via oss på refo och bli något annat eller glädja någon annan. refo-bilen rycker ut och kör till Södertälje i detta fall för att hämta det som visar sig vara ett par säckar. Vi tackar Nina i detta fall, märker upp hennes påsar och kör det sedan till vårt lager för sortering, fotografering och märkning.

refo-bilen-sodertalje

Lagerarbetet kräver sina arbetstimmar och nogranna flinka händer. Kameran arbetar friskt för att få allt dokumenterat. Allt för att göra det spårbart. Vi är nogranna med att man ska kunna följa plaggets väg. Vart tar mina saker vägen, vad blir det av det jag skänkt och var kommer mitt remakade plagg i från? Allt ska kunna spåras. Det är ett av våra viktiga ledord! Vi lovar att dina plagg som du skänker kommer att bli något bra även framöver.

Nu under sportlovet har lagerjobbet gått på högvarv. Tack alla glad och flitiga ungdomsarbetare!

lagerjobb-refo

 

Sortering och återbruk hos refo


Kommentarer

2 svar till ”refo bakom kulisserna”

  1. […] kläder till oss. Vi på refo gillar också att veta så vi ställde helt enkelt frågan till en av våra givare, Nina Wahlin i Södertälje. Så är svarade […]

  2. […] och löste flera utmaningar, så jag kontaktade refo via Twitter och inom några dagar kom de och hämtade mina säckar av kläder. Kläder som vår familj ej längre har behov av kunde gå vidare via refo. Bemötandet från […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *