Samarbeta is tha shit

av

SamarbetaJag tror att det är den nya vägen att gå, att samarbeta. Nästan varje dag är det någon som ringer till mig och undrar vad refo gör egentligen och nästan alltid slutar det med att vi har hittat något att samarbeta kring. Det kan vara remake, insamlinguppslag, var vi kan visa våra kläder, en uppsats eller lokaler…..

Igår träffade jag t ex Anna Kellerth som gör sin kandidat på Konstfack i ämnet textil. Ibland kan jag bli ganska avundsjuk på alla kul ämnen som man kan läsa och vidarutbilda sig i och fundera över varför jag blev ekonom? Hursomhelst så är Anna den som gjorde röda korsets remakekampanj för några år sedan och har massor med kunskap om hur remake fungerar och inte.

Vi pratade också länge om olika material och vad som egentligen är hållbart. Samtalet pendlade mellan varför alla centrum i Sverige ser likadana ut i butiksutbudet till vattenförbrukning, Tex att ekologisk bomull kräver lika mycket vatten som icke ekologisk, ofta på ställen där det är en bristvara, vilka alternativ finns det och hur ska man tänka egentligen. Billigt och noppigt, dyrt och håller många tvättar…..

Svåra frågor som gör att refoprojektet känns ännu bättre. Att försöka återbruka så mycket som möjligt, ofta genom att hitta nya samarbeten som har med sig sina kunskaper in i projektet och som gillar att göra nya saker.

Har du också en idé om ett samarbete med oss? Kontakta mig gärna.

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Ett svar till ”Samarbeta is tha shit”

 1. Profilbild för Tünde Fritzson-Bajdor
  Tünde Fritzson-Bajdor

  Hej Liselotte!

  Det var kul att prata med dig! Jag ser fram emot ett grymt samarbete. Vad har du för e-mail adress?

  Krya på dig!

  Med bästa hälsningar:

  Tünde Fritzson-Bajdor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *