Anna lämnar över refo till Lena på Uppvinnarna

Nu är det dags att berätta om nästa steg i refo. Anna Björkman lämnar över till  Lena Runesdotter på Uppvinnarna. Ett samarbete som har pågått det senaste året och nu är det alltså bestämt. Lena tar över från årsskiftet. Det tycker vi är jättekul och samarbetet kommer så klart att fortsätta.

Varför slutar Anna?

”Jag vill få mer tid över att skapa och att producera. Som det har varit nu så hinner jag inte med den delen så mycket som jag önskar.” Det fattar vi, att driva refo, Studio Skata och att ha butik samtidigt är att göra väldigt mycket som kräver både tid och passion. Jag tänker också att det inte är helt enkelt att vara småföretagare  med den osäkerhet som råder och vill passa på att tacka alla som har stött oss under resan. Så heja Anna som fattar ett modigt beslut och går på sin passion och vill göra utrymme för mer tid i ateljén.

Refo är som en stafettpinne eller accelerator tänker jag

När vi pratade i veckan sa Anna en sak som jag fastnade för. Att det kändes väldigt bra att få ge Lena samma chans som hon fick av mig, att få liksom färdiga moduler som kan göra att växandet går väldigt mycket snabbare. Men att man behåller samma grundvärderingar. Jag har inte riktigt tänk på det så, men det satte sig i magen och känns väldigt bra tänker jag. För det är klart att det går lite enklare och snabbare att få ta över ett system där det redan finns givna kunder, processer och strukturer.

Lena på Uppvinnarna, vem är hon?

Lena och jag träffades för några år sedan när hon ringde för att fråga mer om refo och upplägget. Hon ville starta något liknande och klart att hon fick ta del av vår kunskap. I refo-tanken ingår ju att dela både material, kunskap och nätverk. Så nu finns det en lokal med atelje och butik vid Tibble Torg i Kungsängen. ”Jag tror det blir perfekt, ett större sortiment i butiken och också fler producenter. Så jag ser fram mot detta, säger hon.

Följ både Lena och Anna på instagram tänker jag. Varje liten sak som du kan göra för att hjälpa till att sprida tanken om ett mer hållbart samhälle hjälper. Att gilla, kommentera och dela är också helt gratis, eller nja, kostar bara lite av din tid och ditt engagemang. Men ger en go känsla i magen.

Vad ska Liselotte Norén göra då?

En av de vanligaste frågorna jag får, är vad jag ska göra nu då? Det som jag alltid har gjort tänker jag. Skapa nya saker, koppla ihop bra personer med varandra så de kan hitta samprojekt och stötta med råd och dåd. För jag tänker att alla mina misstag delar jag gärna med mig av och berättar hur jag gjorde för att komma ur knipan. Det är tredje eller fjärde lågkonjunkturen som jag är med om denna gång. Varje gång har jag, vi och de med oss, byggt om, anpassat och utvecklat för att stå starkare när det vänder. För vänder gör det…..

Så jag fortsätter leka under hökens vingar men kommer att tona med mitt eget görande tror jag? För att få mer tid till återhämtning, att måla och att vara mormor. Men ni som känner mig vet att min hjärna går inte att stänga av och att jag gärna fikar.

Tänk vilken drömtillvaro, få åka runt och fika med folk, reda upp lite trassel och sen åka iväg utan att behöva ta ansvar för att genomföra det. Bjud mig på kaffe tänker jag!

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *