Kvinnodagen – från en kvinna till en annan!

På själva kvinnodagen är det dags, från en kvinna till en annan, som med ny energi kan utveckla allt det som refo är! Dags att Anna Björkman som har Studio Skata och har varit med oss länge tar över refo efter mig.

Så härligt att få lämna över till henne idag på självaste kvinnodagen! Spännande, härligt och ganska så läskigt så klart. Jag känner mig ganska modig. Men det är dags och det är så kul att hon vill fortsätta utveckla refo. Det känns som en miljard olika saker att besluta om men vi har redan hållit på en stund bakom kulisserna. Men alltifrån att gå igenom vilka produkter som följer med, vilka produkter som kommer att reas, se dem i reafliken och vi lägger in nytt hela tiden till vad vi gör med allt material? Vi tar er med på resan och vill gärna att ni fortsätter att heja på, dela och handla så Anna får en flygande start.

Varför gör jag det här, nu när alla pratar hållbarhet?

Jo för att jag tror att jag kan bidra med mer! Till företag, organisationer, personer och Moder Jord såklart. Jag grundade refo för att få möjligheten att testa mina idéer om hur det går att företaga på ett mer klimatsmart sätt och berätta om det.

Och testat har vi gjort!

Alltifrån att hitta sätt att bli mer storskaliga på och tillverka en del produkter på Samhall och Tensta Kvinnocenter. Och genom att vara förebild visa att det går att vara entreprenör på ett hållbart sätt och inspirera fler. I dagsläget tio växande företag runt oss. Detta genom att dela med sig av kunskap, nätverk och skratt till fler som vill starta och vara en aktiv del i cirkulär ekonomi. Dvs att snurra saker snyggt är så mycket mer än att göra produkter av återvunnet material. Det är att utvecklas, inse hinder och runda dem. Refo är designade produkter av återvunnet material och samtidigt en aktiv del i samhällsutvecklingen. Och det är här som jag vill bidra ännu mer samtidigt som Anna kommer att utveckla produktdelen av refo.

En del i resan har varit med blod, svett och tårar, ekonomiskt svårlöst och annat slutat med gapskratt för att det var helt feltänkt. Alltid med lärandet och hållbarhet i fokus.

Jag tar med mig kunskapen, alla fantastiska samtal och bra personer. Jag kliver bara vidare och lämnar över till en annan fantastisk kvinna!

På själva kvinnodagen, hur bra är inte det!

//Liselotte Norén

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *