Lite mer om din bivaxduk

Så här kan ett startkit för plastbantare se ut!

Håll din mat fräsch utan plast!

Små dukar av återvunnet tyg, impregnerade med bivax blir ett miljövänligt och hållbart alternativ till plastfolie – bivaxdukar. En bivaxduk kan du använda till förvaring av grönsaker, bröd, ost middagsrester, jäsande degar och mackan till jobbet. De fungerar både i och utanför kylskåpet.

Forma den enkelt

Forma duken med värmen från dina händer för att den ska sluta tätt. Det kan ta några sekunder men bivax mjuknar vid 36 grader så ge inte upp. Rengör den med ljummet vatten och låt torka. Skulle bivaxet bli ojämnt fördelat för att du alltid använder samma skål eller tallrik så kan du använda en fön för att sprida det mer jämnt.

Samprojekt är kul!

Finns i många olika färger och mönster!

Vi har ett samprojekt med Mårda för att kunna erbjuda ett klimatsmart alternativ för

KliMATsmart kit

matförvaring. Vi får in mycket tyg i bra skick som vi ger till dem för att de ska kunna få ett nytt liv som bivaxdukar och som startkit för plastbantare Läs mer på vår blogg på www.refo.nu.  Arbetet görs på Samhall i Lindesberg och på Tensta kvinnocenter. Fler produkter i olika storlekar och min egen favorit bivaxpåsarna finns i vår webshop som du hittar via hemsidan.

Vill du se en film om hur det ser ut när du slår in något i en bivaxduk så hittar du den här refo_mårda_formaduk

Allt gott och grattis till en lite mer klimatsmart matförvaring, Återvunnet är lite bättre shopping tänker vi!

//Liselotte


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *