Samprojekt för att ge textilierna nytt liv som bivaxdukar

av

Två entreprenörer som hittar varandra och då blir det sant att 1+1=3. Vi får in fina textilier som skulle kunna användas igen och få nytt liv. Så nu blir våra dukar och påslakan bivaxdukar. Snyggt, klimatsmart och kul!

Gör mer av mindre

Vi letar hela tiden efter nya kanaler för att skapa fler kretslopp och förlänga materialkedjorna på det vi får in. För vi försöker hitta fler olika sätt som gör att vi tillsammans kan minska vår klimatpåverkan. Så när Ebba Klara Eriksson mailade och frågade om vi kunde göra något tillsammans så började vi med en fika för att berätta mer om hur vi tänker och jobbar i respektive bolag. Ebba Klara grundade Mårda -Bivaxprodukter för några år sen och jobbar nu på att etablera fler samarbeten. Precis som vi! Tillsammans kan en göra så mycket mer!

Fler likheter än skillnader

Varteftersom vi berättade och ritade så såg vi några viktiga likheter och också behov som vi kan hjälpa varandra med. Båda återvinner så mycket det bara går, vi letar hela tiden efter snygga tyger som kan användas i vår produktion och vi vill ge fler möjlighet till ett riktigt jobb. Jobb som är på riktigt och inte skapar ett bidragsberoende. Mårda har en del av sin produktion på Samhall i Lindesberg. Vi jobbar tillsammans med Tensta Kvinnocenter och ger unga ett startjobb. Och vi skapar fler jobb lokalt.

Ganska enkelt

För oss var det ganska enkelt att se fördelarna med att jobba tillsammans. ”kraften räcker så mycket längre och glädjen blir så mycket större med samprojekt – och ensam kan ingen rädda världen. ” som Ebba Klara sammanfattade det.

Så när #Whitemonday var alldeles om knuten så tänkte vi matsvinn, återvunnet och lokalproducerat. Och så var Startkitet för plastbantare på gång. Vår första gemensamma produkt!

Ett trepack bivaxdukar och en bästa påse som ett kit! Bivaxdukarna för att kunna förvara ost, bröd och matrester utan att använda plast. Och bästa påsen för att göra din handling mer klimatsmart när du köper frukt och grönt. Genom att använda påsen av återvunnen spets istället för att ta den lilla prassliga plastpåsen blir det lite mer hållbart. Toppen eller hur? Finns i båda våras webshopar nu och bästa julklappen tänker vi! Klimatsmart, snyggt och perfekt för att bli lite mer hållbar i vardagen.

Lite bråttom blev det allt. Webshopar skulle uppdateras, etikett tas fram, produktionen sättas igång och priser räknas. Men vi körde på och lanseringen sker på måndag där vi båda två finns med i #whitemondayhubHornstull. Stolta och glada över ännu ett samprojekt som gör att världen blir lite bättre!

Kom och hälsa på mellan 10-19. Träffa de andra aktörerna som tänker cirkulärt, handla dina julklappar och kanske har du grejer som du kan byta bort på prylbytet. Kolla det exakta programmet här. 

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *