En hållbar stad, hur är den?

Temat är  hållbar stad sa han när han ringde.

-Men Jonas jag kan ju inget om det?

När jag berättade vad Jonas Fläckerud hade sagt för familjen senare på kvällen så skrattade dom och sa ”det är ju det enda du gör med refo, liksom ser till att det blir en hållbar stad.”

I onsdags var det dags för The Good Show. En show om de sjutton globala målen där forskning, näringsliv och mediafolk möts för att hitta ett sätt att prata om svåra saker på ett enklare sätt.

Jag skulle upp i den andra sittningen och lyssnade på kanten till på samtalet mellan Erik Stenberg från Arkitekthögskolan, bloggaren Flora och programledarna.

Intressant men jag kände också att jag fick lite puls när jag inte begrep hälften av frågorna. Eller rättare sagt jag hade inte kunnat svara på en enda av dem…hur kommer den hållbara staden se ut egentligen? Vad är ens en hållbar stad?

För mig är en hållbar stad en plats där vi har en blandning mellan personer, intressen och utveckling.

Där personerna som bor i den mår bra och också utvecklas tillsammans till ett mer hållbart samhälle. Inte där ohälsotalen skenar, segregationen ökar och där ensamheten ökar. Så det är inte bara arkitekturen som styr utan snarare flöden av människor och känslan vi tillsammans skapar.

Men är det kanske att förenkla saker för mycket? Nej det handlar om att när vi pratar om saker så behöver vi känna saker. För det är känslan vi kommer ihåg, inte vad som sas. Och där någonstans känner jag att jag fattar vad jag ska säga och hur det hänger ihop för mig. Att det är det är de goda samtalen som gör skillnad, det är blandningen som vi lär oss av och att det handlar om möten mellan forskning, entreprenörer och praktiker. Det vill säga vanliga personer som du och jag. Det är början till hållbarhet….

The Good Show är början till de goda samtalen!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *