Hållbar kärlek och bling på köpet

Ibland blir det ännu bättre än man tänkte! Så är det med den fantastiska brudbuketten av återbrukad strass som Kerstin Kallin, aka refo by Kronbruden gjorde till Martina och Jonas Almelings bröllop. Hållbar kärlek på ett nytt sätt!

Snabba ryck

En kväll plingade det i Messenger från Martina som frågade om det gick att göra en variant på brudbukett som inte bestod av blommor. Eftersom Martina jobbar med hållbarhet var inte frågan så konstig. Blommor mitt i vintern är liksom inte helt enkelt om man inte vill skapa extra fotavtryck på planeten.

Efter att ha kollat med Kerstin om hon skulle ha möjlighet att både ta fram en bra idé, hitta material  och göra buketten inom de två veckor som var kvar innan den 20 januari sa vi att vi skulle vara hedrade över uppdraget. Dessutom var vi tvungna att vara snabba i vändningarna eftersom ganska mycket bling ska till för att det ska bli bra. Tur att Martina och Jonas har många snabba släktinga och vänner så det tog det bara en timme innan de första svaren kom på den efterlysning av strass, glitter och bling som fanns på webben.

Speciell känsla när man har nära och kära med sig

Så kul att kunna använda delar från de personer som man tycker om och liksom bära dem med sig en i ett av livets bästa ögonblick. På kontoret kom det paket från när och fjärran som allihop innehöll både historier, bling och mycket kärlek. Döskallar, spindlar, broscher, halsband och örhängen blev det. En del trasigt, annat helt nytt men inte använt och som nu kunde få bli något annat.

Visste hålsleven att det saknades en hållare?

Kerstins hålslev gick sönder som på beställning och en ljusstake med silverspray och tyllband blev pinne att hålla i . Buketten blev större och större och nu var vi lite oroliga för vikten. Hur mycket hade Martina tränat egentligen, skulle hon orka hålla den och hur funkar det om en liten brudnäbb hjälper till. Viktiga frågor att lösa så att idén rent praktiskt skulle gå att genomföra.

Kan hållbarhet och bling gå hand i hand?

Det här är egentligen en av mina favoritämnen, att hållbarhet kan göras tillsammans och ingå som en naturlig del i allt annat. Som ett sätt att vara och tänka. Så ja, bling och hållbarhet går absolut att kombinera. Det handlar mer om att se möjligheterna i det material som kan användas och att trasigt bling kan bli jättefint i en brudbukett. Både den ljuvliga Ester som är modell på bilderna och jag kunde tänka oss att kidnappa buketten! Ett bra betyg eller hur?

Vill du också bli en mer hållbar brud? Vi hjälper dig gärna med brudbuketten!

//Liselotte Norén

 

 

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *