Alla hjärtans dag eller inte?

Alla hjärtans dag är tudelat för oss och vi har diskuterat det en hel del inom refo. Mer konsumtion bara för att, eller kanske en annan konsumtion tänker vi? Ge något till någon som inte har så mycket eller välj återbruk när du gärna vill ge en present.

Hos oss kan du göra lite både och!

Våra saker är återbruk och ger jobb lokalt

Våra produkter är alltid gjorda av återbruk av spill och restmaterial. Ibland är det nästan helt nya saker som helt enkelt har fel logga eller bara användes en gång, ibland är det jeans som bara blir vackrare ju mer du använder det. Så handlar du av oss blir det mindre svinn och eftersom allt görs i Sverige så skapar vi fler jobb lokalt också. Mindre transporter blir det också. Vet du att våra necessärer görs i Gävle av Biggan Larsson och slipshalsbanden kommer från Värmland? Anna-Lena Arvidsson bor straxt utanför Karlstad. Kul att vi letar oss ut från Stockholm. I webbshopen kan du hitta en flik med varje designer.

Vi delar med oss

Det som vi inte använder delar vi med oss av till andra som behöver det. Pärlor går till tjejgruppen på Tensta Konsthall, garn och tyg till nystartade handarbetsgrupper på asylboenden och kvinnocenter. Sen ger vi förskolor pysselmaterial för att man ska få jobba med kul och annorlunda material som gör att man tidigt ser möjligheterna i sånt som andra skulle slänga. Ett sätt att tänka in hållbarhet i tidig ålder. Så kul att se kreativiteten och uppfinningsrikedomen hos barn. Dom har inte hunnit vänja sig vid att saker ska vara på ett visst sätt utan hittar ofta helt andra lösningar än vad jag skulle tänka på. Det är ju precis det som är viktigt, vi vill ge fler möjlighet att upptäcka att råmaterial kan komma i många olika former.

Volontärarbete

För att kunna jobba med flera såna aktiviteter som är en del av vår volontärverksamhet, har vi skapat några produkter som ger extra varje gång du köper dem. Refo-hjärtan kostar 50 kronor styck och går direkt till våra omkostnader med refo-paketen. Dvs tvättmedel, bensin för transporter, papper och snöre för att binda ihop dem och lagerarbetet för hanteringen så paketen kommer till rätt ställe. Läs mer här om hur det fungerar. Just nu har jag en kartong med refo-hjärtan i bilen om du vill köpa några.

Vill du klä på ett barn med refo-paket så kostar det 195 kr och du kan printa ut ditt värdebevis direkt i webbshopen. Eftersom vi vet att man ibland vill göra både ock så finns det lite olika alternativ där du kan ge bort refo-paketet tillsammans med choklad eller det fantastiska fairtradekaffet från Auels.

Sent ute?

Gör som en kund till oss, ta en bild på det du ger bort, printa, sätt ett snöre om och ge bort det. Vi skickar det sen till den som fått din present. Enkelt och ganska smart tycker vi. Tack för det tipset!

Så hur gör du med alla hjärtans dag?

Påse av återbrukad spetsgardin som skapar jobb i Tensta.

Kanske är det dags att ta tag i plastbantningen och välja bästa påsen för att starta? Snyggt återbruk av spetgardin, sys i av Kvinnocenter i Tensta, packas av Nash och du kan handla frukt och grönt utan att ta den lilla prassliga påsen. Bra, bra och bra helt enkelt. För det behöver det inte vara alla hjärtans dag! Hitta den här

Den här helgen skickar vi med ett refo-hjärta när du beställer från webbshopen. Bästa återbruket av sugrör och vi tar gärna dina efter ett kalas.

//Liselotte Norén

Förra året funderade jag också kring alla hjärtans dag och hur det fungerar. Läs den bloggen här.

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *