#rekojul gör världen lite bättre

Det är första december och dags för #rekojul! Det är vårt sätt att göra världen lite bättre tillsammans med dig. Genom att göra det enkelt att tänka också till det som är dina egna traditioner. Köp återbruk, second hand eller slå in i påsar som kan återanvändas. Lägg till några refo-paket till det som du ändå ger bort, eller att köpa bästa påsen med choklad eller kaffe i så hjälper du oss att skapa fler jobb i Tensta.

Faktum är att genom att handla våra produkter så bidrar du till:

* Ett minskat svinn eftersom allt är återbruk. Vi använder material som redan finns och förlänger livet på det.

* Integration eftersom vår metod är att blanda grupper, bygga broar mellan områden och personer och att dela med oss av det som vi inte behöver eller använder. Så att man kan träna svenska samtidigt som man skapar och också få en personlig referens när man jobbar hos oss. För en del personer är vi det första jobbet på CVt och det är vi jättestolta över. Refo-paketen är en volontärverksamhet hos oss och där jobbar många olika personer tillsammans för att minska barnfattigdomen. I år delar vi ut klädpaketen i Järva och i Nynäshamn. Köp dina i webbshopen här.

* Fler jobb lokalt eftersom vi både har remakare som jobbar och samprojekt med Tensta kvinnocenter kring bästa påsen. Vi har nu kommit upp i en kvartstid för en kvinna i Tensta genom att lägga våra order på bästa påsen där. Målet är kunna öka det snabbt.

Så tänk liksom lite också när du tänker julklappar. Ett refo-paket till den som redan har allt och som gärna bidrar till att ett barn i närområdet istället för blomma på glöggfesten. En bästa påsen med något kul innehåll istället för inslagspapper så kan mottagaren använda påsen för att plastbanta. Den är jättebra som frukt- och grönsakspåse istället för den lilla plastiga påsen som går sönder direkt.

I webbshopen finns det en flik som heter #rekojul med förslag på julklappar och under företagsjul hittar du alla ”goodshit-saker” samlat. Gör samhällsnytta lokalt i år tänker vi. Då kan du följa hur det går och kanske till och med träffa personerna som jobbar med det du har valt att stödja.

Kom ner till kontoret på Kungsholms strand 175 på söndag 12-15 så berättar jag gärna med om hur jag tänker i vardagen och hur jag tar in det i företagandet. Att göra något litet varje dag är min grej. Om man börjar så hittar man snabbt fler bra saker och nya personer som har bra idéer och kunskap. Och så kan du se om du kan hitta några fina julklappar samtidigt. Kaffet står på och pepparkakor finns det också.

Kom och låt oss göra världen lite bättre!

Välkommen!

//Liselotte Norén

PS Vi tar gärna med oss refo-popupshopen och kommer till dig. Samla ihop några som gärna vill bli inspirerade av fint återbruk, höra en god historia och fixa julklapparna enkelt!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *