En ny kollektion – feminist

Det här med feminist, är det viktigt egentligen?

Det är ju självklart att det ska vara lika för alla och ändå är det inte det tänker jag? #metoo synliggör många olika orättvisor på en och samma gång och nu tänker vi att det finns fler sätt att synliggöra på. Vårt är att skapa en ny kollektion för oss alla som vill synliggöra!

Så premiär för fliken feminist i vår webshop! Vackra necessärer för batikhäxor, she persistedfans och feminister, örhängen och halsband av bästa återbruket med roliga kombinationer av material och budskap och så klart våra tangentarmband med fiffiga ordkombinationer. Återbruk såklart, snyggt och lokalt producerat. Vi hoppas att du gillar det lika mycket som vi gör!

Tidigare har jag lite mer neutralt sagt att jag är orättviseallergisk, dvs att jag har svårt med saker som är orättvisa. Däri har det rymts mycket saker. Alltifrån hanteringen av unga asylsökande till hur det funkar för tjejer på tunnelbanan när de inte får åka i fred.

När #metoo började så tänkte jag ganska länge att det där behöver jag inte dela för det är så uppenbart att problemet finns. Tänkte så tills jag såg kommentarerna i mitt flöde och där man utryckte förvåning över att det var så många kvinnor som hade upplevt saker…..Jo eller hur tänkte jag i min blogg. Så det var ju bara att dela och skriva som det var, #metoo.

Dela och skriva har ju en typ av kraft och gör så att problemet syns och det fega ledarskapet som finns runt personer som inte gör rätt, men att känna att man kan göra något är så mycket starkare.

Så glädjen och stoltheten över svaret när jag frågade remakare och designers hur de tänkte och kände kring #metoo. ”Klart vi ska göra en feministkollektion, eller rättare sagt vi börjar med den. Sen kanske det blir fler på samma tema…..Equal? Humanist? Ge oss ditt förslag så går det in i utvecklingsprocessen.

Vi fyller på med produkter varteftersom de blir klara och du kan se dem i våra kanaler i sociala medier.

//Liselotte Norén

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *