124festivalen, rakt in i hjärtat

Vi har jobbat på 124festivalen i Rågsved med att visa vad man kan göra av återbruk och prata om att använda det man har för att göra nya saker. Tapet, spillväv från Hasta, t-shirts och pärlor, cykelslang och knappar förvandlades till fantastiska skapelser under två dagar.


Vi gillar att vara i Orten för att
jobba och en hel del av vårt insamlade material går till det volontärarbete vi gör för unga och kvinnor. Ett sätt för oss att jobba praktiskt med integration tänker vi.

En reflektion efter Rågsved är att de barn och unga vi mötte är artiga, frågar om hjälp och väntar på sin tur på ett sätt att det blir lättjobbat, kul och mysig stämning kring bordet. En stor skillnad mot när vi körde workshop på Hötorgsterrassen till exempel.

Vi undrar varför, har inget bra svar men gläds åt det. Dom här barnen kommer ha så mycket lättare att göra det dom vill för dom har knäckt koden om hur att göra tillsammans fungerar.

Att skapa är att leva var det någon som sa! Förse fler med material och handledning så kommer vi ha fler designers och hantverkare från Orten och vi får ett nytt uttryck som bättre återspeglar den verklighet vi har i världen.

En del samtal går rakt in i hjärtat. Som när den lilla flickan har gjort klart sin drake, håller upp den och säger "den här ska jag visa för pappa, för när vi var i affären fick jag inte köpa en drake. Det var bara för killar sa han. Men ni är ju inte killar…..säger hon och tittar på oss. Bara han då….säger hon och pekar på Nash." Sen skuttar hon iväg.

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *