Vi vill bara ha semester nu, men först lite om hösten

Vi brukar skicka ett nyhetsbrev då och då för att berätta vad vi gör och det som vi behöver. Det här gick ut i förra veckan. Vi vill egentligen bara ha semester nu men först lite om hösten. Vill du också ha våra nyhetsbrev så maila oss.

Vi vill bara ta semester nu?

Vi vill bara ta semester nu, men det är några saker vi gärna vill berätta för dig innan vi tar ledigt. Våren har varit en period av att hitta en bredare arena för vårt arbete. Nedan tar du del av vårens skörd och vad vi kommer att jobba vidare med under hösten. Ta nu en stund, läs och fundera på hur du själv eller ditt företag kan stödja REFO och det arbete som pågår.
För hållbarhet är ingen alternativ längre, det är en nödvändighet för att få stanna kvar på din marknad.

Klart du går på museum i sommar!

Refo är partner på Stockholmact , ett initiativ som pågår 21-27 augusti 2017 och samlar människor från vetenskap, konst politik och affärer. En veckolång festival som utforska de steg som vi kan ta för att skapa en hållbar värld. De globala utvecklingsmålen som sattes 2015 behöver konkretiseras och bli åtgärder inför 2030 och vi kommer ha vår bas på Nordiska Museet under veckan. Kom och hälsa på, jobba som volontär eller välj ditt mål att jobba för.
Självklart kan du köpa våra produkter i pop-upshopar under veckan, bland annat på Nordiska Museet och på Kulturhuset.

REFO + ÅF = Kaffeved

REFO’s senaste samarbete kring kretslopp kan faktiskt bli hur stort som helst. Läs gärna den senaste pressreleasen från ÅF (Ångpanneföreningen) där varmt kaffe skapar värme på ytterligare ett sätt.

 

REFO åker till Lofoten

Ja, egentligen är de ett initiativ som vi fångat upp och som äger rum 2019-2020 och förberedelserna har redan påbörjat. Två brädälskade tjejer som vill segla till Lofoten på ett så hållbart sätt som möjligt.
Vi får följa dem och kommer såklart att hjälpa till med det vi kan. Följ deras arbete och löpande uppdateringar av förberedelser, eller delta i nästa tjejsegling på denna länk.

Refo på internationell konferens

 

 

Liselotte har under juni deltagit i konferensen ”IST2017 – dialogue session on urban transformative capacity”. Om du följer hennes blogg så kan du ta del av hennes reflektioner av sitt deltagande och lärande kring att skapa en bättre värld. 
Bjud henne på fika efter semestern så berättar hon gärna om det senaste inom forskningen kring lärande och förändringar.  Från september kommer hon att köra korta workshops kring hur du kan komma igång med cirkulär ekonom och öka värdet av ditt spill.

Vill du komma igång snabbt så mail henne och boka en tid här.

 

 Vi är i Almedalen i år igen, inte personligen men på och med andra bärare. På Kallis på onsdag kl 14.30 kan du hitta vår senaste broschskapelse på Heike Erkers. Färgglada pennor för det fria ordet och ett öppet Sverige. Läs min blogg om hur vi tänker här.  På några refovästar kan du se Nya Järva tryckt på ryggen tillsammans med ett Rotaryhjul. Vi har just skickat in alla papper till Rotary för att bilda en mötesplats på Järva. Visionen är jobb lokalt och att underlätta insteget till arbetsmarknaden för fler.

Skaffa dig en härlig sommar!

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *