Vi presenterar stolt en ny remakare – Camilla Fröcklin aka refo by Sy ett frö

Vi är glada över att presentera ännu en remakare hos oss. Camilla Fröcklin är designer och skapare av de fina muddjeansen som du kan läsa mer om här. När någon börjar hos oss ställer vi några frågor för att få veta lite mer. På bilden ser du när Camilla väljer sitt eget refo-armband. Det får man när man har sålt sin första produkt hos oss och är ett stort steg! Lite som att bli adlad faktiskt…….

Berätta lite om dig själv:

36-årig syfantast som bor med man och barn utanför Stockholm. Är självlärd när det gäller sömnaden men vuxit upp i kreativ familj bland återbruk och skapande av olika slag.

Vad gör du just nu:

Jag driver mitt eget lilla sömnadsföretag Sy ett frö där jag syr färgglada och bekväma barnkläder som passar alla. Jag arbetar även några dagar i veckan i en symaskinsbutik.

Beskriv din bästa remake:

Jeans till barnen av mina eller makens gamla brallor. Perfekt att slita på och lätt att få bekväma med mjuka muddar.

Vad tycker är roligast med att återbruka och återanvända?

Jag tycker att det är roligt att tänka ut och se hur ett plagg eller ett material kan bli något annat än vad det var från början, det stimulerar verkligen skaparlusten. Det finns så mycket material där ute redan som kan användas, vi behöver inte hela tiden skapa/köpa nytt. Eftersom jag själv syr kläder av nyproducerade tyger (även om jag försöker sy kläder som funkar under en längre tid) känns det som en bra balans att samtidigt arbeta med återbruk så att jag kan göra min miljöpåverkan något mindre.

Vad skulle du bli mest glad över att hitta i våra påsar?

Jeans, gärna viiida så jag kan göra större muddjeans!

Vilket är ditt framtida dröm-remake-projekt?

Jag skulle vilja sy en ryggsäck av jeanstyg med detaljer från byxorna.

Vem är din drömkund, vem skulle du helst se bära något av dina alster?

Ett lagom smutsigt barn med gräsfläckar på knäna och två kottar och sex stenar i fickorna!

Välkommen till oss Camilla och vi ser fram till fler glada barn i muddjeans!

Du hittar refo by Sy ett frö i webbshopen där finns också några skjortklänningar som Camilla har hunnit sy.

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *