Camilla Fröckling gör de smarta muddjeansen

Vi är glada över att presentera både Camilla Fröckling som ny remakare och de smarta muddjeansen som hon gör.

Det är vår ute och dags att ta av overallen. Jag minns den här mellantiden mellan vinteroverall och kortbyxor som en tid full av aktivitet, behov av tålamod vid hämt och lämn på förskola för det fanns alltid något nytt kryp att kolla på OCH ganska knöligt med kläderna.

Vad fanns som var tillräckligt tåligt för att göra det man ville, enkelt för föräldrarna att kläd på och ändå med full rörelsefrihet för den med mycket energi. En av döttrarna var med i en forskningsstudie om rörelse på förskolan och hade en stegräknare på sig under två veckor. Inte en dag under 25.000 steg……25.000 steg varje dag hela tiden.

Då hade muddjeansen varit perfekta!

Mudd gör att du kan ha jeansen längre och det är mjukt

Då kan man klä på sig själv och det  klämmer inte på magen. Mudd nere vid benen så att det sluter lite tätt och det är enkelt att sticka ner i stövlarna om man vill. Man kan ha leggings eller långkalsonger under om det behövs för det finns plats. Dessutom gör mudden att du kan ha jeansen i två storlekar. När du köper dem så viker du upp mudden och varteftersom barnet växer så viker du ner. Ett sätt att förlänga plaggets livslängd.

Snygga fickor för dina skatter

Våra barnplagg har alltid fickor för att samla viktiga saker i. För vi vet att skattsamlandet är superviktigt och man måste ju ha dom någonstans. I Camillas muddjeans blir det en fin detalj.

Unisex

Vi tänker att alla gillar färg och man ska kunna välja det par man gillar bäst. Grönt, gult, blått eller rött?

Giftfritt så gott det går

Muddjeansen är gjorda av återbrukade jeans. Dom är både mjuka och giftfria eftersom de har tvättats många gånger förut. Men vi använder ny mudd, det är svårt att få tag på mudd i bra skick att återanvända. Ofta har den förlorat spänsten eller kommer att göra det inom kort. Så om vi skulle använda den skulle plaggets livslängd bli kort. Har du några bra tips kring detta så tar vi dem gärna. Vi produktutvecklar hela tiden och tar dig gärna med på resan.

Camilla har valt refo by Sy ett frö som namn när hon jobbar med återbruk. Du vet väl att du kan hitta varje designer i shopen och på etiketten som finns med produkten.

Det är öppet på söndag som vanligt på Kungsholmsstrand 175 och där hittar du både muddjeansen och våra andra saker. På Coola Tanten på Vikingagatan 9 hittar du dem också, liksom i webbshopen såklart.

Välkommen Camilla med de fina muddjeansen!

//Liselotte Norén

PS Snart kommer ett porträtt på Camilla också.

 


Kommentarer

Ett svar till ”Camilla Fröckling gör de smarta muddjeansen”

  1. […] hos oss. Camilla Fröckling är designer och skapare av de fina muddjeansen som du kan läsa mer om här. När någon börjar hos oss ställer vi några frågor för att få veta lite mer. På bilden ser […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *