Våra skjortklänningar är speciellt bra

Nu är det vår och snart är sommaren här. Spring i benen och klänning på tänker vi. Så vi fyller på med våra fina skjortklänningar i storlekar från 68 till 116. De har alla samma grundmönster men beroende på vem som har gjort den, hur skjortan såg ut från början och hur inspirationen föll sig just vid skapandet, så kommer klänningarna att se olika ut. Randiga, rutiga, med spets och rosetter eller en mer pippilik? Allt för att din lilla prinsessa ska få den som hon kommer att älska.

Klänningarna har resår i halslinningen för att man själv enkelt ska kunna ta den av och på, oftast är knappslån kvar och då har vi sytt igen den så att man ska slippa knäppa knapparna. Alla har minst en ficka att samla sina skatter i. Det första året kommer den antagligen att vara en finklänning och alltså lite längre, men den blir precis lika fin den andra säsongen som en tunika till leggings eller shorts.

Skjortor och speciellt herrskjortor är ofta av finaste bomullskvalitet och vi är glada över att vi kan använda ett bomullsplagg ytterligare en sväng genom att återbruka det. De flesta herrskjortor slits vid kragen och på den manschett där man har klockan. Resten av tyget brukar vara mjukt och fortfarande i bra skick. Det är därför vi har valt att göra skjortklänningar av dem. Genom återbruket av tyget så sparar vi vatten, tyget blir mjukt och skönt och det innehåller inte längre gifter från tillverkningen.

Vi sparar vatten när vi återbrukar

Vi tänker så här, att för att göra en bomullstshirt så går det åt 2700 liter vatten och det är ofta i en världsdel där vatten är en bristvara. Till det kommer bekämningsmedel och de kemikalier som man använder under tillverkningsprocessen, toppat med antimögelmedel för att plagget ska klara transporten. Läs mer om bomull och hur man kan tänka på Stilmedveten.

Just nu kostar de 395 kronor, de är producerade i Stockholm eller Gävle och bidrar till att skapa jobb lokalt förutom att de är snygga, unika och sköna. Köp din favorit i webshopen, på Shpock eller kom ner till oss på Kungsholmsstrand 175 på söndag 12- 15. Eller hitta den hos Coola Tanten på Vikingagatan 9. På etiketten kan du som alltid se vem som har gjort den och hitta din designer.

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *