Det är mötet som är skillnaden

Hon står länge utanför vårt skyltfönster idag. Läser det skrivna, tittar på sakerna och funderar. Vi sitter innanför och ser på henne, om vi går ut så kanske hon springer iväg utan att läsa klart? Gör vi det inte kanske hon inte kommer in…

Till slut öppnar Kerstin som sitter och gör refo-hjärtan, dörren och bjuder in henne. 

– Alltså jag är bara på promenad, säger hon. Ja, vi ser det, säger vi. Härlig dag idag! 

– Jamen alltså det är kul att ni har öppet, jag brukar gå förbi här men det är alltid stängt. 

– Kom en söndag, då är det en härlig blandning av aktiviteter här. Lite språkträning, möjlighet att komma med sin affärsidé och få hjälp med att göra den mer hållbar samtidigt som vi samtalar om saker som är viktiga. 

– Det är för lite samtal, säger damen. Alltså riktiga samtal där man lär sig saker för att man lyssnar på en person som tycker och tänker.

– Ja, som är en dialog med respekt där olika åsikter får finnas och där man mer utforskar varför den andra tycker som den gör. Istället för debatter som numera går ut på att man ska idiotförklara den andra som inte tycker lika. 

Det är mötet med människor som är hela skillnaden och det är fantastiskt att vi har lyckats skapa en mötesplats där många kloka människor möts och träffas. 

Därför är vi också med och grundar en ny mötesplats på Järva, ett område där dialog och respekt behöver få ta plats under trygga former. Rotary Nya Järva kommer den heta med målet att underlätta för insteg på arbetsmarknaden för fler. Det blir en ny sorts Rotaryklubb där lärandet är en central del i arbetet. Att göra på nya sätt kommer att ge nytt resultat.

Vill du vara med? Hör av dig till mig eller kom förbi Kungsholmsstrand 175 på söndag! 

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *