Pop-up Återbruk med Stockholm Vatten

refo_stockholmvatten-flaskorÄr du en av de dem som har en turkos vattenflaska gjord av bioplast?

Kanske hämtade du den hos oss på Högorgsterrassen för under sommaren delade vi ut 2500 vattenflaskor från Stockholm Vatten och berättade samtidigt om vilket fint dricksvatten vi har i Stockholm, om plast och hur vi tänker hållbart i vardagen.

Nu gör vi nästa samprojekt tillsammans. Som en del i att jobba i början av avfallstrappan kommer vi under helgen 22-23 oktober att finnas i Norra Djurgårdsstaden mellan 10-16 för att arbeta med återbruk. När vi pratar om början av avfallstrappan så menar vi att använda varje sak några gånger till innan det kommer till återvinningscentralen. Det kan vara att bytlåna kläder med en kompis, lämna barnens kläder till någon som har barn i storleken under, sälja sakerna som du inte gillar längre på blocket eller att gå med i någon av facebookgrupperna som du har i närheten och som brukar heta något med bytes, skänkes. Allt som gör att sakerna som du inte vill ha längre kommer till glädje hos någon annan.

refo_avfallstrappaVi jobbar för att fler ska se det som slängs som material att göra något nytt av! Återbruk kan vara kreativt, roligt, spännande och en rejäl utmaning. Bra för att vila, göra något med händerna och att må bra. Det ger ofta skratt och fniss både av lycka och av att det inte blev riktigt som man tänkte sig. För att bli en duktig remakare behövs övning och hantverksskicklighet. Därför finns vi på plats för att hjälpa till.

Två containrar kommer att finnas på plats. I den första sorteras det du kommer med och det går vidare ut i cirkulation igen. Dvs säljs som 2hand genom de aktörer som Stockholm Vatten arbetar med. I den andra containern kommer du att kunna lämna det som inte säljs direkt, utan kan bytas på plats. Jag tror att du kommer att hitta egna fynd här!

Vi på refo kommer att finnas i Norra Djurgårdsstaden under båda dagarna för att berätta och visa hur vi tänker återbruk, vad man kan göra av cykelslang, böcker, paraplyn och sugrör och hur man blir mer hållbar i vardagen. Självklart får du ta hem det du gör tillsammans med oss.

Välkommen ner med dina grejer till Älgpassgatan/Bobergsgatan, Norra Djurgårdsstaden, Stockholm

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *