Popup på Beadalong i Nynäshamn

refo_bonad reuse redo refoPå lördag är det öppet för alla på det stora pärleventet Beadalong i Nynäshamn och vi tar med en del av vår popupshop dit. Klockan 10-18 finns vi och de andra butikerna som också är sponsorer på plats. Kom och hälsa på oss, prata hållbarhet och titta på hur vi tillsammans med Kerstin Kallin från Beadalong och Peder Doverborg på SRV återvinning gör eventet lite mer hållbart varje år. Förra året hade vi sortering på borden och en tillhörande guide för specialmaterial som pärlare använder.

Nytt för i år är att det finns en refo-låda för alla att lägga de pärlor, lås och tråd som man inte vill använda längre. Vi är jätteglada för det och det blir material i de workshopar som vi håller bland annat i Järvaområdet och kanske finns det saker som vi kan återbruka i våra produkter. Refo-lådan är ett sätt att göra det lätt att göra rätt! Vill du också ha en refolåda på ditt nästa evenemang så fixar vi det gärna.

Vi är sponsorer tillsammans med SRV återvinning och kanske lite mer otippade som sådana? Mer naturligt är såklart pärlshoparna och de leverantörer som har material och delar till pärlande men genom att samarbeta lite mer tvärs så får vi både nya kontakter, lär oss mer om hur olika delar av branscher tänker och kan hjälpa till med ideer om hur vi tillsammans kan ändra lite så att hållbarheten blir större.

En utflykt till Nynäshamn kanske?

//Liselotte Noren

PS Pärlevent, vad är det tänkte jag första gången Kerstin och Monika försökte beskriva det för mig. Nu vet jag att det är samma som ett it-LAN, folk som är skickliga nördar träffas i fyra dagar och pärlar, skrattar, delar mönster, tips och sover alldeles för lite.

Och självklart tar vi med några kit till vår öppna tävling med tema Mångfald i vår popupshop-packning. Hinner du inte till oss i morgon, lördag? Köp ditt via Silvergrejs.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *