Avfallsfotavtryck gillar vi och SRV

Vi är glada över alla diskussioner vi har med kloka personer så att vi tillsammans kan minska svinn och skapa nya saker. En partner som har hängt med oss länge är SRV återvinning och vi jobbar tillsammans på Hötorgsterrassen för att visa hållbarhet på en massa olika sätt. Det är CV workshops så att fler får sin första cv klar med foto, det är remakeworkshops med återbrukat material och det är samtal över vad som finns i en avfallstrappa. Datum finns på facebook.

SRV logga plain litenOnsdagen den 17 augusti är Peder Doverborg med fler medarbetare  hos oss för att berätta hur han ser på avfallsfotavtryck och vad vi kan göra för att minska dem. I länken här hittar du spännande siffor, som t ex att en bärbar dator har genererat 1200 kg avfall på vägen till dig! Oaktat allt skräp du får med när du packar upp den.

Att fundera över om jag verkligen behöver det jag står i handen men har varit mitt bästa vapen för att minska min egen klimatpåverkan. Ganska ofta blir svaret nej, och tack vare den otroliga hantverksskicklighet som finns bland våra remakare och designers kan det ofta bli en helt ny produkt eller kan lagas. Mitt nästa lagningsprojekt är att hitta någon som kan ta sig an ett foder till en skinnjacka från 40-talet. Den har gått i släkten på makens sida och jag älskar den hett. ”Men det blir ju jättedyrt” sa en kompis till mig. Det beror på hur man räknar svarade jag. Jag får behålla min jacka, det är värt mycket. Om jag sköter den rätt kan den ärvas av dottern som ofta försvinner ut i den trots fodret. När den lagas så skapar jag jobb lokalt, det räknas också. Så dyrt, ja det beror på hur man räknar. Det är dom små sakerna som jag gör varje dag som kommer att göra skillnad! Det tror vi på och vi vill göra det enklare för fler att hitta sin enkla sak.

Kom och hälsa på oss i augusti och berätta hur du vill minska vår klimatpåverkan, vi kanske kan göra det tillsammans!

//Liselotte Norén

PS Under resten av juli har vi lånat ut vår fina ombyggda container till Tyko Gustafsson somrefo_hötorgsterrassentyko är en av Sveriges bästa shuffelboardspelare och som varje dag när det är fint väder kl 16.00 visar dig sina tricks som du kan använda både i bangolf och när du puttar. Självklart är Nash på plats och vill gärna öva svenska med dig.

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *