Gör din egen och skapa historier

När jag har på mig knapphalsbandet som är gjort av knappar från kvinnorna i min familj så är det speciellt. Det finns en särskild känsla i knapparna från mormors knapplåda, den som kommer från mammas stora burk och sen en från min syster, med det halsbandet känner jag mig extra stark. Det är som att ha hela familjens samlade visdom och klokskap med sig och en väldigt bra känsla, speciellt när man ska göra något lite svårt och krångligt, eller roligt!

Vill du skapa ett eget knapphalsband av såna som du vet varifrån de kommer och som gör er egen historia? Det vill säga du vet varifrån varje knapp kommer, kanske vad den satt på och vem som hade den?

Ge dem till oss, så blir det något nytt, fint och helt unikt. Vi kallar det att personalisera. Här kommer några exempel på det vi gör.

Brudkrona eller spetsarmband av spetsarna du hittat på landet och som din farmor gjort. Kanske när du stod bredvid och tittade på hur det kunde bli något av alla de små nålarnaspetsarmband och logga och spolarna, eller som jag som fick skäll när jag har hjälpt till att sortera spolarna i olika mönster och hela knypplingen gick åt skogen.

refo_skjortklänning Ester utan loggaSkjortklänning till någon liten prinsessa i din närhet av pappas fina skjorta som har blivit sliten i kragen, eller morfars gamla skjorta som du hittat när du städade ur hans lägenhet och som vore kul att låta bli något nytt till lill-tjejen. Våra skjortklänningar är unikt framtagna i modellen för att man ska kunna ha dem i två storlekar, har resår så att man kan klä på sig själv och byta alla 48 gånger på en dag som man behöver när man är 4 år, och alla har en ficka där man kan samla sina skatter.

Hängsmycke av silversked blir en vacker accessoar. Har du liksom jag fått några udda silverskedar som ligger i en låda eller i bästa fall ett schatull? refo_halsband-silversked-pa-cykelslangGör ett fint hängsmycke av en av dem så kommer de till användning igen istället för att ligga gömda.

Slipshalsband av favoritslipsen som din pappa hade och ge den till mamma i födelsedagspresent kanske? refo_slipshalsbandEller varför inte fynda på 2hand och hitta en slips i dina favoritfärger och gärna en knapp som passar till så gör vi ett fräckt halsband till dig.

refo_jeansnecessärer 1Jeansnecessär av dina favoritjeans? Har du ett par jeans som är helt slut, det går inte att laga dem fler gånger men det vore kul att göra något med dem. Ge dem till oss så kan vi göra en necessär av dem. Är det bara småbitar kvar av jeansen så kompletterar vi med något matchande tyg.

Specialord på tangentarmbanden kan du beställa till årsdagen, för att göra ditt eget kraftord eller som jag som har refo på mitt armband. Självklart tänker du, refo heter ni ju? Javisst och refo kommer av refocus, för oss har det innebörden att göra på nytt sätt ger nya resultat och är en viktig refo_armband gummi 2värdegrund för oss. För mig själv betyder det snarare att jag ska göra på ett annat sätt än tidigare för att bli mer hållbar på ett personligt plan. Vilket är ditt ord som hjälper dig? Låt oss göra ett armband av det så ser du det tydligt hela tiden.

Hur funkar det? Maila oss på info@refo.nu och berätta vad du skulle vilja göra så tar vi det därifrån.

Alla de saker du ser ovan finns i vår shop, så självklart kan du handla direkt om du inte vill vänta? Snyggt, designat återbruk när det är som bäst och det skapar jobb, utbildning och integration på vägen!

//Liselotte Norén

Vill du veta vem som gör vad?

Knapphalsbanden, brudkronorna och spetsarmbanden gör Kerstin Kallin, refo by Kronbruden.

Smycken av bestick, tangenter och cykelslang gör Anna Björkman, refo by Anna.

Skjortklänningarna gör Pia Rydberg, refo by Piloo

Slipshalsbanden gör Annalena Arvidsson, refo by Återdesign

Necessärer är det ganska många som gör och dem på bilden har Lotta Rantil, refo by Lotta Rantil gjort.

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *