Möt Annalena, som tar hans och gör till hennes

refo_annalenaarvidsson bildPlötsligt en dag i augusti ringde telefonen och en pigg värmländs röst sa: Hej det är Annalena, du känner inte mig än…..

Jag var stressad för det här var precis innan vi skulle lasta första lasset till Formex där vi skulle visa vårt kretslopp tillsammans med Hastahome och det var mycket att hålla reda på. Annalena skulle ändå till mässan så vi bestämde att det enklaste skulle bli att ses i montern. Det var starten till att vi idag har Annalena Arvidsson med i refo där hon gör om slipsar till fina halsband. Alla är unika där knappen och etiketten är en del av designen.

Har du sett dem i shopen under refo by Återdesign?Eller har du en fin slips från pappa, farfar eller hittat på loppis? Ge den till oss så förvandlas den till ett unikt halsband.

Vi har ställt våra frågor kring hur hon tänker kring återbruk och här kan du läsa hennes svar.

Berätta lite om dig själv

Jag är pensionär och bor i Högboda Värmland. I mitt yrkesliv har jag varit hushållslärare. Uppväxt på landet i en hantverkssläkt där alla kvinnor har sytt, vävt osv så det har jag fått i arv. Lusten att skapa finns alltid med och kan bli blomsterarrangemang, skådebröd, mat och dukning, inredning, kläder osv.

Ta tillvara, släng inte, det kan komma till användning, är visdomsord jag har växt upp med.

Vad gör du just nu:

Halsband av slipsar dominerar just nu, men jag syr även väskor, cykelsdadelskydd, påslakan, mm. Har en firma Återdesign och säljer till affärer och är med på hantverksmässor

Syr till en remake grupp inom Röda Korset.

Beskriv din bästa remake:

Jättesvårt att välja. Oftast känns den sista idén den som man jobbar med just nu som den bästa. Att ta material som redan finns och göra något nytt är en kreativ utmaning som jag gillar. Vad kan det bli? Hur skall jag göra? Att prova, ändra komma fram till ett resultat.

refo_slipshalsbandVad skulle du bli mest glad över att hitta i refos påsar?

Sidenslipsar, fina knappar till mina halsband

Vilket är ditt framtida drömremakeprojekt?

Det som är mest spännande är att jag vet inte vad som kommer att bli mitt drömremake. Just nu vill jag utveckla att jobba i grupp tex inom REFO, Röda Korset, finna nya sätt att nå ut.

Vem är din drömkund, vem skulle du helst vilja se bära dina unika halsband?

Drömkunden. Har haft några, att göra ett halsband av en slips som har ett personligt minne för kunden, en morfar, pappa, make. Kronprinsessan vågar vara okonventionell i sina val. Så ett slipshalsband som accessoar vore spännande att få se henne bära.

 

Just nu hittar du slipshalsbanden hos några utvalda försäljningsställen, Piloo på Högalidsgatan 40, på kungsholmsstrand 175 i vårt showroom och förstås i webshopen.

Ge oss din slips och du får ett unikt halsband tillbaka med en god historia. Värmlänningar är bra på historier!

//Liselotte Norén

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *