Möt Alicia, vår brodös och craftivist

684C3662---aliciasivertsson Här kommer ett porträtt av Alicia Sivertsson och du hittar hennes saker under refo by Alicia Sivert i webshopen. Se hennes härliga bonader på spillväv från Hasta med budskap, som LOL, lappa och laga, eller remake or die? Gör en personlig present till någon som du gillar med ett motto som du väljer!

Sen gör hon hankys, våra fina kavajnäsdukar i vackra mönster och färger, perfekta till vårens fester och bröllop. Vill du matcha din klänning med en snygg näsduk till ditt sällskap? Ge oss en bit av tyget så löser vi det.

När någon börjar hos oss så ställer vi några frågor så du kan få veta lite mer om personen bakom namnet. Här kommer Alicias svar på våra frågor.

Berätta lite om dig själv:

Jag är brodös, allkreatör och utbildad Levande Verkstadspedagog. Jag bor i ett virrvarr av trassliga restgarner, odiskade kaffekoppar och hängtorkande linnetyger med min sambo och våra två katter. När jag inte broderar tycker jag om att måla, skulptera eller köra fort med symaskinen. Jag har alltid många bollar i luften och olika projekt utspridda i lägenheten, jag tycker om när det finns mycket att göra och välja mellan.

Vad gör du just nu:

Jag läser textil formgivning och arbetar i en hantverksbutik i Gamla Stan. Jag driver bloggkollektivet Monthly Makers ihop med 11 andra bloggande kreatörer och är sedan augusti 2015 återbruksdesigner åt Refo. Just för  ögonblicket sitter jag med en kopp te och övar på att ta pauser.

Beskriv din bästa remake:refo_aliciasivertsson_lampa

I de allra flesta av mina projekt, oavsett teknik, använder jag material som har haft ett tidigare liv – jag inspireras av utmaningen det innebär. Mitt fyndigaste påhitt hittills var nog att klä om en lampskärm med en spetsstrumpbyxa, vilket både var enkelt och blev väldigt fint.

Vad tycker du är roligast med att återbruka och återanvända?

Att ge ännu en chans åt någonting som skulle slängas, och se det få ett nytt liv genom mina händer. Det är ett konkret bevis på att jag kan göra skillnad.

Vad skulle du bli mest glad över att hitta i refos påsar?

Jag är alltid på jakt efter moulinégarner, linnetyger och små tryckta dukar med blomsterbård för broderi, spännande och lekfulla mönster till foder och baksidor, vackra band och guldknappar till dekor. Jag inspireras av oxblodsrött, buteljgrönt, senapsgult och djuphavsturkost.refo_aliciasivert_boderihus

Vilket är ditt framtida dröm-remake-projekt?

Det vore hemskt roligt med en stor beställning, kanske ett 50-timmarsprojekt eller mer, där jag i broderi får tolka en plats eller ett minne som någon håller nära hjärtat.

Vem är din drömkund?

Den som förhäxas av broderi som konstform och som tycker om mitt uttryck. Men min högsta dröm vore att få sy ett skivomslag åt Tom Waits!

Så kul att du är med oss, Alicia!

//Liselotte Norén

Vill du gå på vernissage så kommer en inbjudan här till Spånga Församlingshus den 25 februari där du också kan höra mer om hur Alicia tänker.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *