Remakeporträtt av Systrarna Suokas

Att refo har en hundkollektion har ni kanske sett. De som syr den, under namnet refo by Systrarna Suokas, är Jennifer och Annacarin Suokas. Två av tre systrar i en familj där handarbete alltid funnits både som arbete och hobby. Vill du veta mer om hur deras arbete går till kan dul läsa om det i Annacarins blogginlägg.

Vill du köpa något av det Systrarna Suokas har remakat kan du göra det i vår shop

SystrarnaSuokas_hos Jen

7 snabba till systrarna:

Berätta lite om er själva
Jennifer: Jag är snart 48 år. Bor i radhus i Nynäshamn med sambo. Ganska nyinflyttad efter att ha bott i Stockholm hela mitt liv. Jag har två vuxna döttrar 21 och 25 år (oj vad tiden gick fort: -) Jag arbetar som administratör men är utbildad inom sömnad och mönsterkonstruktion på Stockholms Tillskärarakademi. Tycker om att skapa när jag är ledig. Har drivit en web shop för hundaccessoarer där jag hade egen tillverkning samt sålde nytt.

Annacarin: Jag är minstingen i familjen och bor med mina två barn i Hammarby Sjöstad. Jobbar med marknadskommunikation i sociala medier, är glad över livet och hur det hela tiden för mig till konstiga platser och underbara bekantskaper, helt utan att jag kan påverka det i detalj. Har alltid något handarbetsprojekt på gång, stickning, virkning, tenntrådsarbete eller sömnad.

Vad gör ni just nu?
Just nu jobbar vi med lite produktutveckling, vi testar att göra små ”väskor” till hundbajspåsarna som man kan sätta på kopplet samt hopfällbara vatten- och matskålar.

Annacarin har den senaste tiden arbetat med att göra om designen på refos website, på sidan om sömnaden.

Beskriv er bästa remake
IMG_3967Jennifer: Hundtäcke av en IKEA-kasse

Annacarin: Det är absolut omarbetningen av refos website.

Vad tycker ni är roligast med att återbruka och återanvända?
Jennifer: Inget blir det andra likt. Alltid lika spännande att sätta saxen i ett gammalt plagg och se vad som smyger sig fram i form av något nytt…

Annacarin: Det roligaste är klurandet på vad jag ska hitta på med det jag har framför mig, att kombinera material, färger och detaljer. Jag är inte mycket för orden ”det fungerar aldrig” utan prövar mig vilt fram. Ibland går det vägen…men inte alltid.

Vad skulle ni bli mest glada över att hitta i våra påsar?
Fleece, skinn, mönstrat bävernylån, nitar och spännen.

Vilket är era framtida dröm-remake-projekt?
Vi har en dröm om att få jobba med ett helt hunddagis, med olika hundraser och storlekar. Det vore så kul att få jobba med och att sedan få ha en modevisning med dem alla på något skönt ställe i stan.

Vem är er drömkund, vem skulle ni helst se bära något av era alster?
Om Lady Gaga har en hund skulle det vara kul att få göra en hel garderob med refotäcken, halsband och koppel åt den.

Hundtäcken

Zara i refohund

Ylle-m-halsband

Hundhalsband_refo

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *