Karin Hägerås

Remakeporträtt av Karin Hägerås

Som ni vet har vi ett helt gäng med fanastiskt duktiga remakare som ger de kläder vi får in nytt liv. Här berättar Karin Hägerås, som syr under namnet refo by Häger design, lite om sig själv och vad hon gillar att göra.

Vill du köpa något av det Karin har remakat kan du göra det i vår shop

Karin Hägerås
Karin Hägerås

7 snabba till Karin Hägerås:

Berätta lite om dig själv
Jag arbetar som sjukgymnast och syr på fritiden. Jag har sytt ”på riktigt” i ca 1,5 år och upptäcker fortfarande nya metoder och vägar. Jag syr främst väskor, necessärer och liknande produkter men ibland även helt andra saker! Att sy är en lycka och frihet och jag är så tacksam att jag hittat detta intresse. Återbruk har jag alltid brunnit för och sömnad är ju ett perfekt medium för detta!

Vad gör du just nu?
Experimenterar med stuvar av markisväv som refo nyligen fått. Försöker trolla med tiden för att kunna sy så mycket som möjligt.

Beskriv din bästa remake
Det måste vara ett riktigt hedersuppdrag, en handväska jag skapade till en kvinna som förlorat sin make. Väskan sydde jag av två av hans kavajer, de enda kläder hon sparat. Det var kraftfullt och hedersamt.

Vad tycker du är roligast med att återbruka och återanvända?
Att få ge nytt liv till avlagda ”värdelösa” saker, att genom fantasi och kreativitet hitta nya vägar och tänka i en annan riktning än man vanligtvis annars gör. Istället för att bestämma VAD man vill skapa, tvingas man i återbruket titta på vad man har att arbeta med och därifrån komma fram till vad det kan bli.

Vad skulle du bli mest glad över att hitta i refos påsar?
Kvalitetsplagg som äldre byxor och kavajer i ull, och andra retrokläder, i vackra färger och mönster! Eller riktigt läcker markisväv.

Vilket är ditt framtida dröm-remake-projekt?
Någonting storslaget med broderier och spetsdukar, alla dessa små skatter av oändliga timmars arbete, som nu saknar en plats i samhället.

Vem är din drömkund, vem skulle du helst se bära något av dina alster?
Någon mediakänd och anständig person, förmodligen 🙂

13 (2) 19 (2)r000057--(0)