Hundkollektionen

av

Vi vet att ni är nyfikna på hur och vad vi egentligen gör med de olika saker som kommer till oss. Här kommer min beskrivning på en vanlig dag på jobbet hos oss som gör vår fina hundkollektion.

Vår hundkollektion finner du i vår shop och ute på stan i Stadsmissionens Infoshop på Klarabergsgatan 33.

Det är jag, Annacarin och min ena syster, Jennifer, som syr täcken, snusnäsdukar och halsband till din bästa vän. Vi gör det under namnet refo by Systrarna Suokas och så här har vi det på jobbet.

SystrarnaSuokas_hos Jen

Det startar med att vi letar efter material i refos lager. Det är ett härligt arbete att få gå igenom alla kläder ni har lämnat till oss för att vi ska kunna ge dem nytt liv. Senaste gången jag var där packade jag bilens baklucka full av säckar. Då jag bor i en liten lägenhet med mina två barn är numera halva vardagsrummet fullt med kläder 🙂 Känns som ett lyxproblem!

Jennifer bor i radhus och har ett fint arbetsrum där vi ibland jobbar tillsammans. Vid de tillfällena packar jag bilen med symaskin och material och åker dit. Så jobbar vi en heldag, får mängder av energi och nya idéer av varandra.

IMG_3956

Oavsett om vi jobbar ihop eller var för sig väljer vi ut material, designar av olika kläder hur det enskilda täcket eller halsbandet ska se ut. Det kan vara lite pyssel att få ihop och det kan bli fler olika tyger på ett och samma plagg. Ganska ofta får vi skarva, sprätta och hitta nya lösningar för att få ihop allt som behövs för den färdiga produkten. Det är kreativt, kul arbete och det handlar ofta om att tänka utanför boxen samt att våga testa nya saker. Allt som oftast går det tipptopp!

IMG_3977

Nu börjar det roligaste, att sy. Först sätta saxen i tygerna och klippa ut efter mönstret och sedan sy ihop täcket eller halsbandet eller vad det nu är vi jobbar med. Vi jobbar just nu med fyra storlekar på täckena och fem storlekar på halsbanden. Varje produkt blir helt unik beroende på förutsättningarna och vilket material vi har vid tillfället.

IMG_4024

Vi har inga egna hundar att prova på, så om du har en fyrfotad vän som gillar att bli fotograferad får du gärna höra av dig till oss.

Ylle-m-halsband

Pudeln på denna bild är det närmaste hund vi kommer, det är syster Suokas nummer 3:s (eller egentligen 1 eftersom hon är storasyster åt oss båda) hund Ylle.

//Annacarin Suokas


Kommentarer

Ett svar till ”Hundkollektionen”

  1. […] Du hittar vår hundkollektion i webbhopen eller på Stadsmissionens Infobutik på Klarabergsgatan 33. Det är mittemot Åhlens city. Just nu finns hundkollektionen i skylten. Våra saker finns i små upplagor, xsmall, small och medium men kan också måttbeställas. Vill du göra det så maila info@refo.nu. Vill du kika in bakom kulisserna hos Systrarna Suokas och läsa om hur de tänker när de jobbar med hundkollektionen så läs Annacarins blogg här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *