Tårar i ögonen

av

refo-paket materialI veckan lastade vi bakluckan full med kläder som skulle bli refo-paket och åkte ut till Ulvsunda Jobbcenter. Mitt i ett industriområdet ligger en stor lokal för arbetsträning och hit kommer personer för bedömning och träning av arbetsförmågan efter sjukdom. Där lägger man tillsammans upp en plan för hur man ska träna på bästa sätt för att kunna komma tillbaka i arbete.

Säckar med textilier väger mycket och speciellt när man tänker att man inte vill gå så många gånger mellan bilen oh hissen. Funderar medan jag släpar dem att det är konstigt att jag inte lär mig att packa säckarna lite lättare…..

När jag ringer på klockan så kommer Beatrice som är ansvarig för refo-paketen, fram och säger: – Åh så kul att du kommer med mer material till oss. Kom och titta så fint vi har fått det.

Vi hjälps åt med säckarna in till den nya arbetsplatsen. Nu finns hyllor med lådor för olika storlekar, ett stort arbetsbord precis vid fönstret och det är ljust, trevlig och fullt med färdiga refo-paket på rullvagnar bredvid. Det ser ut som ett fantastiskt färgfyrverkeri och på varje paket sitter en liten leksak som en överraskningspresent.refo-paket i snön

Det är så kul att göra dom här besöken och träffa dem som jobbar med refo-paketen. Jag hälsar på en av damerna som är ny och när vi tar i hand säger hon till mig:

– Tack för att jag får jobba med paketen! Det gör mig glad varje morgon när jag får gå hit.

Hon tittar på mig och berättar sedan att när hon kom till Sverige för 13 år var det kallt som nu, och att hon då också fick ett paket med kläder till sitt minsta barn.

– Jag vet fortfarande känslan av hur glad jag blev över att jag fick ett paket med kläder när jag behövde det som mest. Nu gör jag dom paketen som vi sen ger till andra som behöver hjälp. Om mammorna får det lite lättare får barnen det också bra. Det är ett viktigt jobb jag har, säger hon.

Det är dom här historierna som gör att släpandet av säckarna går lätt, att känna att det vi gör blir skillnad för några personer. Jag får tårar i ögonen och vi ler mot varandra i samförstånd. Att få ett paket när man mest behöver det, ger hoppet tillbaka.

Ett refo-paket kostar 195 kr och de pengarna går till att vi tar hand om insamling, sortering i lagret  och distribution av färdiga paket till behövande barn i vårt närområde. Du kan också få ett fint gåvokort om du vill ge bort ett paket till någon.Köp ett här du också!refo button kvadrat

Tack för att du hjälper oss att hjälpa fler att kunna delta i förskola och skolarbete. Vi tror att utbildning är vägen till att klara sig själv och slippa bidragsberoende!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *