Trendspaning

av

I veckan var det Formex. En härlig blandning av inspiration, inköpsmöjligheter och tillfälle att möta både gamla och nya kontakter.

IMG_2782

IMG_2800 IMG_2803

Här är några trender som vi såg. Grafiska mönster kommer stort. Vi tänker på de härliga delar av markisväv vi fått, vad går det att göra av dem?

IMG_2821 IMG_2815 IMG_2843

Mängder av djur!

IMG_2763

IMG_2826 IMG_2806

 

Dimmiga pasteller och sagoteman

Att gå på Formex är att få platta fötter, många idéer och kanske bryta ihop för att det finns så många SAKER. Allt är redan gjort och finns redan.

Men jag tänker såhär, alla de saker som finns där kan vi göra på ett mer hållbart sätt. Men de kommer inte att kosta 19 kr i inköpspris……..Är du beredd att göra en walk-the-talk? Att betala vad det kostar att ha en lokalt producerad sak som skapar fler jobb på vägen, som är gjord av material som återvinns och som blir unik, speciell, med kvalitet och design som är unik.

För att återbruka och göra remake är att använda det som finns så det blir små serier ofta bara en enda. Det är giftfritt för att det har tvättats flera gånger och våra designers är utbildade för att förena form och färg.

Tillsammans kan vi hjälpas åt att göra världen lite mer hållbar genom att använda saker som skulle slängas annars, som behöver få ett nytt liv i en annan form eller som bara har stannat i din garderob för att den inte kom längre.

Nu funderar jag på vilken av de dimmiga pastellerna som jag gillar bäst? Vilken tycker du är snyggast på burklock på sommaren……

//Liselotte Norén

Spanarna till den här bloggen var Kerstin Kallin och Maria Grönhagen som också har tagit alla bilderna.

IMG_2795


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *