Så gick det i kampanjen #refo-jobb

av

 Tack alla ni som har varit med i Kampanjen #refojobb!

Det fanns flera olika sätt att Sergio i lagretstödja vår kampanj för att skapa fler sommarjobb. Några köpte armband och andra valde att gå in som sponsorer på hemsidan. Tack alla som gjorde det möjligt att ha 17 sommarjobbare hos oss. Vi har alla lärt oss massor och det blev mycket gjort som nu kan förbättra ett CV. På bilden är Sergio och Kalle. Sergio är fortfarande kvar i Bolivia och har inte fått klartecken att komma tillbaka ännu. Under tiden är Kalle lageransvarig och lär nu upp fler. Att lära sig genom att lära andra är ett snabbt sätt…..

211 barn klädde vi på

En av aktiviteterna var att se till att fler refo-paket kom ut. Under somRefo-paket Kulturfestivalenmaren fick vi hjälp av Sundbybergs Kommun att tvätta alla kläder som vi hämtat i borttappat-lådorna i skolorna. Vi är förundrade över alla fina kläder som finns där och dessutom undrar vi varför det finns flest vänsterskor? Hur tar sig högerskorna hem…..Kläderna blev sedan till refo-paket lagom till skolstart. 211 paket delades ut i närområdet.

Entreprenörskapsskola

Under sommaren har vi också haft en entreprenörsskola  för unga vuxna i Tensta. Första gången kom 4 personer, senaste var det 16 där som har pratat drömmar, The Voice of Tenstavisioner, konkreta mål, hur en plan ska se ut och olika typer av försäljning. Vi ser att det finns ett stort intresse för entreprenörskap och då inte bara hos unga. Så vi öppnar skolan för alla under hösten. Arbetet görs tillsammans med The Voice of Tensta och planeringsarbetet pågår för fullt. Vi kommer att inrikta oss på att hitta de affärsidéer som vi tror har stor potential och tillsammans arbeta vidare med dem.

Letar du efter att göra CSR på riktigt och vill stödja skolan, individer och vårt arbete så hör av dig till anders.lindh@mongara.se för att hitta formen för ditt stöd.

Samproduktion är vassare än samarbeten för det är på riktigt

Från tältet med Piloo på AntWalkAtt jobba med event är en väldigt bra aktivitet. Dels blir all utbildning inför eventet väldigt konkret och dels blir det snabbt skarpt läge vid själva genomförandet. Vi lär oss massor varje gång och i sommar var det största eventet Kulturfestivalen. En fantastisk samproduktion mellan oss, Piloo, TVOT och AntWalk. Runt hundra personer jobbade under dagen och vi älskar de fantastiska saker som vi gör tillsammans. En dag full av musik, workshops, samtal och en förtrollande show runt fontänen med designad remake.Tangen på AntWalk

Vårt nästa event är i Hallonbergen den 27 september kl 12.00-15.00. Kom och möt oss där!

Inom ramen för #kampanj sommarjobb har vi också jobbat med att flytta lagret och göra om kontoret till en arbets- och försäljningslokal. Arbetet pågår för fullt och snart kommer vi att kunna bjuda ner dig för att visa alla våra fina produkter i en återbrukad miljö. Vill du hjälpa till eller har idéer hör gärna av dig för vi behöver fler händer.

Kampanjen #refo-jobb fortsätter

Vår vision är att ” Vi vill förbättra världen genom designad remake och utbildning. Våra kretslopp ger jobb, integration och minskat svinn. Alla kan göra något”. Vi fortsätter attArmband för hållbara jobb förbättra på nära håll och vill gärna ha din hjälp. Kampanjen fortsätter alltså, snart är det höstlov och sedan jullov. Har du lågsäsong och ledigt då och vill ändå ge någon en möjlighet till ett vettigt jobb under lovet så kan vi hjälpa dig att lösa det genom oss. Köp en andel av ett jobb, köp refo-paket och skänk till din personal eller dem du känner, så klär du på barn och skapar jobb i vårt kretslopp samtidigt. Vi håller också på att ta fram ett sätt för dig att kunna göra mer synligt att du stödjer vår vision om fler jobb, mer integration och minskat svinn. Ett hållbart tänk som vi omsätter till handling, För alla kan göra något och det börjar med dig och mig….

Prata med mig så hittar vi tillsammans en bra lösning för hur du kan göra skillnad i närområdet. Du når mig på mailen info@refo.nu

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *