Refo first hand

av

Jag kollade lite i refokassarna som familjen har rensat ut under den regniga tisdagen som var nyss. Antar att du känner igen scenariot, en har blivit 10 cm längre under sommaren, en har bytt stil och några har en annan kroppsform pga vällevnad eller idog träning? Kort sagt behöver en del kläder få nytt liv…..och går till refo.

Och det är också så när jag kollar lite mer noggrant i våra påsar så finns det kläder där som är helt oanvända och kanske tom har pristaggen kvar. Efter att ha tillbringat en hel del tid på lagret i sommar med våra sommarkampanjsjobbare så vet jag att det ser likadant ut hos dig och i dina kassar. Det kommer helt enkelt in kläder som är i princip helt nya till refo.Sortering och återbruk hos refo

Diskussionens vågor har gått höga, vad gör vi med dom? Självklart tar remakarna det som dom vill göra något av och behöver men det finns ändå mycket kvar…..dilemmat är att vi jobbar med att göra om och göra nytt av gammalt, inte sälja secondhand. Vårt varumärke är nytt, designat och alltid med någon udda detalj. Vi vill visa att hållbart är snyggt och att det är en del av en livsstil. Du kan genom att remaka själv uttrycka en tillhörighet och en identitet samtidigt som du gör något bra för miljön. Jag fattar att shoppa är kul och genom refo kan du fortsätta shoppa och dessutom med ett bra samvete. Du har bidragit till att några personer kan leva på sin dröm, att fler personer får jobb och att miljön mår lite bättre. Win-win för alla!

Nu har vi bestämt oss!

Vi gör en refo firsthand, dvs när vi har fått ihop tillräckligt med kläder som är i princip oanvända och som vi tycker kan gå direkt tillbaka i kretsloppet så kommer vi att göra en ”pop-upshop”. Dvs vi kommer att sälja kläderna någonstans och göra ett event av det. Dels kan du träffa oss i projektet på riktigt och dels kan du göra fynd, samtidigt som vi tror att du är klok nog att förstå att det blir en specialare. Dvs refo är fortfarande ett märke som gör remakade kläder som är unika, designade och lokalt producerade. Att vi kallar det first hand beror på att det är kläder som vi inte har gjort något med utan låter gå vidare för att någon annan ska få tillgång till dem.Kortärmad jacka, remake

Vår första pop-up kommer att vara i samband med att Havskampen gör ett hamnstopp i Nynäshamn den 11 augusti. Vi kommer att vara i gästhamnen från kl 14-19. Vi kommer att ha med oss refo firsthandkläder, en del av våra remakade kläder så du får inspiration till vad du kan göra eller köpa dem och sen säljer vi en limited edition t-shirt till förmån för havskampen, där 50 kr per t-shirt skänks till Havskampen och alltså går till Ung cancer.

ungcancerDu kommer snart få en inbjudan till eventet i Nynäshamn!

//Liselotte Norén

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *