Remakeporträtt av Pia Rydberg

av

Vi vill presentera en av våra remakare, nämligen Pia Rydberg. Pia älskar kläder och tyger med retromönster. Hon gör allt från små ändringar på kläder till att göra om dem till helt nya plagg. Har ateljé PILOO på Högalidsgatan där det erbjuds workshops, remakes (inkl. refo-produkter) samt pysselkalas.

Vill du köpa något av det Pia har remakat kan du göra det i vår shop

Pia med fru Stockman7 snabba till Pia Rydberg:

Berätta lite om dig själv:

Jag heter Pia Rydberg, kommer ursprungligen från Osby i Skåne men har bott i Stockholm sen 1991. Jobbade i utbildningsbranschen fram till 2011 då jag bestämde mig för att satsa på min passion som är att sy och handarbeta.

I 2,5 år drev jag Kafé Kreaktiv i Hammarby Sjöstad. Jag är gift med Thomas, tillsammans har vi Linus född-00 och 2 bonusbarn finns det också- Patrik och Daniel. Vi bor i Enskededalen.

Vad gör du just nu:
Har precis tagit över en lokal på Högalidsgatan på Söder där jag nu har min ateljé. Jag erbjuder omsömnad av kläder och då helst till exempel bröllopsklänningar eller festklänningar. I ateljén säljer jag även mina egna produkter av märket Piloo-old is new som är väskor, kläder, påsar med mera. Jag arrangerar även workshops inom just sömnad, remake och handarbete. Och slutligen erbjuder jag även pysselkalas för barn 6-11år.

Beskriv din bästa remake:
Oj, vad svårt. Jag har gjort så himla många och blir oftast nöjd med varje plagg på sitt sätt. Men är himla nöjd med en tunika där jag tog bort stor krage och manschetter och satte dit spets istället.

Vad tycker är roligast med att återbruka och återanvända?
Att se gamla tyger/kläder ta ny form och få nya användningsområden. Det blir en känsla av att ta vara på istället för att slänga. Den känslan gillar jag.

Vad skulle du bli mest glad över att hitta i våra påsar?
Kläder från 50-, 60- och 70-talet.

Pia Rydberg i lagretVilket är ditt framtida dröm-remake-projekt?
Att sy upp kläder i retro-tyger av gamla mönster från 40-70-talet. Fast, oj, det gör jag ju redan! En dröm har alltid varit att sy en ”Barbie”-kollektion, dvs. sy upp Barbies kläder från 70-talet i vuxen-storlekar.

Vem är din drömkund, vem skulle du helst se bära något av dina alster?
Oj, det har jag aldrig tänkt på kanske Miss Li, hennes stil gillar jag. Eller någon miljövänlig profil som kan påvisa att de även bär remakes. Eller varför inte Prinsessan Victoria!?


Kommentarer

3 svar till ”Remakeporträtt av Pia Rydberg”

  1. […] bilderna här bredvid så ser du handdukar som ligger på Svenska Inredningsbolaget, vår remakare Pia Rydberg, Jeanette som packar om sitt bagage och som plötsligt fick massor med plats i sin väska. Och till […]

  2. […] i varje leverans är det många personer inblandade:) .Så både Lotta Rantil, Erica Larsson och Pia Rydberg hade olika moment. Än så länge är vi inte så stora så att vi kan ha en person som förbereder […]

  3. […] och dragkedjor vi andra tänkt slänga (ja fungerar bra för att locka din drömkvinna) och tack Piloo old is new för att du låter oss tassa runt i sköna herrskjortor du gjort lite kvinnligare och tack för de […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *