Är det viktigt vad man har på sig?

av

Ja det är klart att det är. Man ska både vara snygg, det ska kännas rätt och man ska helst göra rätt också.

Därför är vi extra glada över att få göra Heike Erkers klänning till Almedalen. Vi vet att hon brinner för att unga ska få jobb och att det ska finnas en hållbarhet som inte bara innebär ett miljötänk. Därför passar det bra att refo gör hennes klänning av några kasserade skjortor, en del av en byxa som hade ett hål och sedan några vackra band från Siljansnäs. Banden hade Heike med till sin första provning hos vår remakare Lisa Jacobson och eftersom Dalarna och speciellt Siljansnäs betyder mycket för Heike. Så då fick de naturligtvis bli en del av klänningen.

Heikes klänning

Att det är viktigt med kreativa åtgärder som stödjer det lokala handlar inte bara om att alla andra ska göra saker. Det handlar om att själv gå från ord till handling. Som till exempel när Heike var hemma i Dalarna i helgen och körde förbi en affär i Leksand som säljer Vintage. Den har inte varit öppen förut men nu var den det. Det slutade med ett intressant samtal och att alla trasor som hon hade, nu finns på verandan till Heikes fäbod.
Kläderna ingår i det signalsystem som vi har mellan varandra. Så här säger Heike om att hon har valt en refo-klänning:

Heike Ekers

”Den är mer än ett miljömedvetet val, den är förutom det också en del i att utveckla arbetsmarknaden. Ungdomar har tack vare den fått både utbildning och jobb med att sortera och distribuera kläder, den som remakar syr och jag som kund förmedlar ett tänk kring hållbarhet och sysselsättning. En lång kedja av delar som tillsammans ökar välfärden!”

Att välja en refo-klänning innebär att omsätta ord till handling, det vill säga att bidra till att några fler får utbildning, nätverk, jobb och kan börja leva sina drömmar.

//Liselotte Norén


Kommentarer

3 svar till ”Är det viktigt vad man har på sig?”

 1. Profilbild för Låtta Ericsson
  Låtta Ericsson

  Kul ide! Å smart miljötänk. Var finns kläderna att köpa? Kan man på något sätt bidra med utrangerade kläder? Hur går det i så fall till?

  1. Profilbild för admin
   admin

   Hej Låtta, kul att du gillar idén! Enklast är att du går in på http://www.refo.nu. Förutom att läsa mer om oss och vad vi gör så finns det i högermarginalen en knapp till vår webbshop där vi säljer kläder och vi har ett samarbete med Siffes på Hornsgatan 29 där du kan se barnkläder och väskor live om du bor i Stockholm. Vi tar gärna dina kläder och textilier maila oss på insamling@refo.nu (finns också i högermarginalen) så kommer vi överens om hur vi får sakerna!

 2. […] här syns Nina Wahlin och Jonas Almeling när de träffas i Almedalen. Dom tillsammans med Heike Erkers från Akademikerförbundet SSR var några av personerna som vi fick förtroendet att klä när de […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *