Refo och Svensk Bensinhandel

av

Vi i refo vill samarbeta med andra aktörer och det är viktigt för oss. För vi tror på att om man gör saker tillsammans så blir man starkare. När man samarbetar är det viktigt att man har samma värderingar och grundsyn.

Robert-Dimmlich-31[1]Här kommer Robert Dimmlichs, VD för Svensk Bensinhandels, blogg om varför han har en refo-tshirt på sig när du möter honom i Almedalen.

”Mitt namn är Robert Dimmlich, och jag är VD för Svensk Bensinhandel och Sveriges Franchisetagare. Jag deltar för femte gången i rad i Almedalen. Under Almedalsveckan träffas, möts och minglar mängder av beslutsfattare och opinionsbildare. Det är i detta hav av människor som jag valt att bära kläder från refo. Refo är inte bara en miljömedvetet val, som återvinner kläder till nya plagg, utan också ett sätt att utveckla arbetsmarknaden och öka sysselsättningen.

Hållbar utveckling innebär att kommande generationer, likväl som vår generation, ges möjlighet att tillgodose sina behov.  Och all företagsamhet, och i synnerhet drivmedelsbranschen, måste ske med respekt för hållbar utveckling. Som företagare måste vi bli bättre på att förstå att råvaror är ändliga, och bättre kapitalisera tjänster och produkter som kan återvinnas samt erbjuda resurssmarta alternativ.

Detta kan tyckas paradoxalt för drivmedelsbranschen, men för oss är det ännu viktigare att vi tar ansvar och initiativ för en hållbar framtid. Bilen kommer inte att försvinna, och är oumbärligt i ett modernt samhälle, men tekniken finns redan idag för en mängd förnybara drivmedel. I takt med efterfrågan ökar och att antalet bilar som drivas av förnybara drivmedel ökar kommer också vår bransch bättre kunna erbjuda mer hållbara alternativ.

Som privatperson behöver varje person bidra till ett mer hållbart samhälle, om än så lite. Det är mina och dina barn som skall ärva vår planet, och förhoppningsvis kan vi lämna över en bättre och mer hållbar värld. Både som privatperson och branschföreträdare är det för mig viktigt och självklart att förespråka, driva och ta ansvar för ett hållbart samhälle. Här är refo ett utmärkt exempel som dessutom bidrar till ökad sysselsättning. Jag tar därför gärna på mig en tröja från refo!” 1004742_665038370178524_1666761458_n[1]

Refo och Svensk Bensinhandel/Sveriges Franchisetagare funderar nu på hur vi tillsammans ska kunna jobba vidare med att utveckla förståelsen för att våra resurser är ändliga och att vi måste kunna erbjuda resurssmarta alternativ. Jag har fått en del frågor den senaste veckan om hur jag kan jobba med Svensk Bensinhandel? Jag tänker att det är viktigt att se de saker som förenar oss och utveckla dem och oss, istället för att fokusera på våra olikheter.

//Liselotte Norén 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *