Refo-paketen igen

av

Igår var vi på lagret hela dagen, Sergio och jag. Vi sa när vi började med kampanjen Sommarjobb att vi skulle jobba med att packa refo-paket. Dvs kläder som vi får av Siffe och hämtar i borttappat-lådorna tvättar vi och sen blir det snygga paket av dem som delas ut till dem som behöver kläder. Vi jobbar tillsammans med Marianne, som är distriktssköterska i Malmköping. Inom hennes område finns ett stort behov av extra kläder och ganska mycket går till den stora flyktingförläggningen i närheten av Flen. Vi har valt att använda någon som vi känner för att vara säkra på att personer som verkligen behöver kläder får våra paket. Typ att dom inte säljs på blocket eller hamnar hos folk som skulle kunna köpa dom själva.

2013-03-18 15.51.12Men sköter inte soc det undrar ni kanske? Jo, fast på ett annat sätt. Varje familj får en summa pengar, just nu 600 kr att sköta sina klädinköp för. För att vara säkra på att de barn som behöver kläder, för att kunna delta i skolan och i vårt samhälle på ett bra sätt, verkligen får det har vi valt att skapa våra refo-paket. Det är 10-12 plagg i samma storlek, skor, strumpor och underkläder om det finns. Allt ombundet med ett snöre och en lapp från oss med storlek på. Vi tänker att det är lättare att ta emot ett paket än att rota i en säck efter något som passar?

Efter dagens arbete är det 31 barn som kommer att få kläder och dessutom hittade vi en hel säck med mammakläder som vi ger till Marianne.

Vill du vara med i kampanjen Sommarjobb som både ger någon ett bra jobb under sommaren och då samtidigt se till att fler refo-paket kan göras?

Så här gör du enklast:

Bestäm hur länge du vill vara med, 500 kr en vecka, 1000 kr två veckor, 1500 kr en hel månad. Maila din logga och vilken länk du vill använda till info@refo.nu .

Vi lägger upp och skickar ut i våra kanaler och packar refo-paket för pengarna!

//Liselotte Norén

 

 

 


Kommentarer

Ett svar till ”Refo-paketen igen”

  1. […] Vi har fått in flera företag som bidragit med pengar och det har lett till att vi kunnat jobba vidare med vårt lager och bland annat hämtat borttappat-lådor i skolor samt plockat ihop flera refo-paket. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *