Soc-paket blir refo-paket

av

shopVi har haft huvudbry kring vad vi ska kalla de paket som vi har delat ut till barn som behöver kläder. De har hetat soc-paket förut eftersom de kom till när vi förstod att det finns barn i Sverige som inte kan delta i aktiviteter eller gå i skola i normal omfattning eftersom de inte har tillräckligt med kläder att sätta på sig. Det är ett arbete som socialen i vanliga fall sköter. Men de delar inte ut kläder utan ger familjen pengar. Vi funderade på hur man kan vara säker på att pengarna går till kläder? Det kan man inte……

Vi har då satt ihop kläder i samma storlek, gärna skor och strumpor när det har funnits, knutit ett band runt och skrivit en hälsning från refo. Det har tagit ganska lång tid att pussla ihop storlekar, färger och skor men vi har tyckt att det var ett viktigt arbete att det också såg lite fint ut. Det är lättare att ta emot när man får ett paket tänker vi?

Men vi har inte varit nöjda med namnet……och funderat på plagg-påse, kläd-kasse, refo-care-kasse, stödstrumpor…..förslagen har varit många. Tillslut tänkte vi, varför krångla, låt det heta refo-paket.

Vill du också ge bort ett refo-paket så köper du det i shoppen här.

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Ett svar till ”Soc-paket blir refo-paket”

  1. […] ledigheten. Det ger oss ytterligare möjlighet att ge gamla kläder nytt liv genom remake och fler refo-paket. Du kan köpa kläder och annat i vår shop, eller slå till och gör en beställning på remake […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *