Gör om dina jeans

Remakeporträtt av Lisa Ekelund

av

Gör om dina jeansVi har hälsat på hos ytterligare en av våra duktiga remakare. Innehållet i våra insamlade påsar förvandlas till nya fantastiska produkter hemma hos Lisa Ekelund. Här finns ett stort fokus på skinn, smycken och virkning. Remake och musik går hand i hand i Lisas liv. Spana in några av hennes alster här!

Vill du köpa något av det Lisa har remakat kan du göra det i vår shop

7 snabba till Lisa Ekelund:

Berätta lite om dig själv:
Jag är musiker och sysslar även med olika hantverk. Jag har hållit på med både musik och annat skapande hela livet. Min mamma lärde mig att virka och mormor sysselsatte mig med korsstygnsbroderi när jag var liten. Resten har jag lärt mig själv. Jag är mycket för att experimentera och lära mig av mina misstag.

Vad gör du just nu:
Förutom att jobba med refo remake, sysslar jag mest med läderhantverk i alla dess former. Jag gör mycket smycken men även väskor och har en del kläder i skinn på gång. Målet är hållbara unika produkter med så lite spill som möjligt. Jag tar även tillvara på gamla skinnprodukter såsom jackor mm. och syr om. Sen virkar jag även massor och håller på med makramé.

Min resterande tid lägger jag på bandet KATLA.

Beskriv din bästa remake:
En av mina bästa remake ideér håller jag på med just nu. Det är en trasig gitarr som ska bli till en säng till min katt. En annan favorit är de smycken jag gör av gamla gitarrsträngar.

Vad tycker är roligast med att återbruka och återanvända?
Det roligaste med återbruk är att använda fula och trasiga saker till något användbart och snyggt. Jag samlar på den mesta, allt från trasiga kläder till kapsyler.

Just nu finns det också massor av häftiga sidor på internet att dela sina ideér på och inspireras av andra.

Vad skulle du bli mest glad över att hitta i våra påsar?
Jag är glad i hållbara material som man kan göra mycket med, trasiga jeans och skinnbyxor ligger mig varmt om hjärtat.

Annars har jag just nu snöat in mig på att virka av gamla t-shirts.

Vilket är ditt framtida dröm-remake-projekt?
Jag vill lära mig att arbeta med fler material så jag kan ta tillvara på ännu mer skrot. Metall vill jag lära mig mer om och återbruka.

Göra något med gamla bilar eller bygga ett hus med återbrukat material skulle va nått.

Vem är din drömkund, vem skulle du helst se bära något av dina alster?
Min drömkund är vem som helst som fattat grejen med att köpa saker som håller länge och värdesätter handgjorda unika saker.

Jag tror att fler och fler i framtiden kommer att inse att det är bättre att köpa en lite dyrare väska som håller i 20år och går att laga istället för att köpa 10st billiga som håller i några månader.

Lisa Ekelund finns också här: Handmade by Björnsdotter på Facebook och tmblr

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *