Bycharlotte skriver om refo

av

I vår krets av personer som hjälper oss med olika saker finns Charlotte Wormbs. Hon har alltid varit intresserad av textilier och driver framgångsrikt Svenska Inredningsbolaget och livsstilsbloggen bycharlotte.se.

En sak som vi ofta pratar om är hur materialval påverkar livscykler och möjligheter till ett långt liv på ett plagg eller en sak. Det skulle kunna vara okunskap om hur man sköter t ex lin eller silke som gör att man ”safar” och väljer något som man känner till hur det ska tvättas.

Men som vi sa när vi sorterade säckarna som hade kommit in till lagret igår ” det är inte helt enkelt att se skillnad på ett sidenplagg och ett som är gjort i ett konstmaterial”. Många är vi som har köpt äkta sidenpyjamas i Thailand och sen upptäckt att det kanske inte var fullt så äkta ändå…… Du vet väl att du kan elda på en tråd av plagget? Blir det en liten hård knut så är det ett konstmaterial.

Läs om varför Charlotte tycker att refo är viktigt:
http://bycharlotte.se/2013/01/28/atervinning-och-aterbruk-av-textil/


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *