#whitemonday i år igen

Så klart är vi med på #whitemonday i år igen. Den infaller alltid måndagen innan Black Friday. Och i år alltså den 19 november.

Så här skriver man på hemsidan: ”Här lyfter vi fram cirkulära alternativ på måndagen, som en motpol till den nykonsumtion & hets som skapas på fredagen.

”One mans trash is another mans treasure”.

Kul att det växer

Vi är stolta och glada över att vara med och i år är det många fler företag och organisationer som deltar. Kul är att det är några startups som vi har följt sen början och som växer.

Kolla rebox med sin genialiska idé om att återanvända flyttkartonger och dessutom med hemkörning. Nu är det så stabilt att grundaren Fredrik Hedström hoppar av sitt andra jobb och satsar helt och hållet på att vara en aktör inom den cirkulära ekonomin. Heja honom och alla andra eldsjälar som visar mod och vågar tro på sin idé!

Vi funderar såklart

Men det är inte utan en viss vånda som vi sätter ihop ett erbjudande. För hur är det egentligen? Bör vi uppmuntra till konsumtion över huvud taget? Ett dilemma faktiskt som vi diskuterar och funderar ofta på.

Vi tänker såhär, att ändra vår vana att konsumera tar tid och under tiden erbjuder vi helt enkelt ett alternativ som är lite bättre. Återbruk av rest-och spillmaterial och saker som inte används längre får nytt liv hos oss. Ofta som helt nya produkter, en slags designad uppgradering.

Dessutom har vi byggt in den sociala hållbarheten i vår affärsidé genom att lokalproducera våra saker och gärna på ställen där jobb behövs bäst. Bästa påsen ger jobb till Tensta Kvinnocenter, så varje gång du köper den är vi lite närmare målet att öka sömmersketiden hos dem. En jättebra julklapp till exempel. Köp påsen och använd den istället för julklappspappret.

Årets erbjudande till dig -ett greenhack på köpet

Bästa påsen är också årets erbjudande på whitemonday. Den följer med när du handlar över 250 kr hos oss. Använd koden whitemonday i webbshopen. Genom att skicka med den vill vi uppmuntra till att minska plastanvändningen. För den är perfekt när du ska handla frukt och grönt istället för den lilla plastpåsen. Ett äkta #greenhack.

Under tiden fortsätter vi erbjuda alternativ

Som ett led i att bli mer hållbar och underlätta en mer medveten konsumtion så vill vi finnas som ett alternativ till nyproduktion. Lite bättre, lite roligare och faktiskt lite snyggare!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Ett svar till ”#whitemonday i år igen”

  1. […] hade vi alla deltagare som uppgift efter det att vi hade satt ihop vårt erbjudande. Läs mer om erbjudandet här och använd koden whitemonday i våra webbshopar så får du ett greenhack på köpet. , och det […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *