Kampanjen ”Ge med hjärtat”

Refo_hjärtanmonteradeVi drar igång kampanjen ”Ge med hjärtat” för vi vet att vi gör skillnad och vad passar väl bättre än hjärtan just nu innan våren kommit och med alla hjärtans dag?

En vanlig sketen tisdag, grått, lite småkallt och med ett lite krångligt möte framför mig satt jag på pendeltåget på väg till jobbet. Plötsligt stannar en för mig okänd kvinna jämte min plats och hon frågade:

– Är du Liselotte, du som jobbar med Refo?

– Javisst svarade jag och funderade på hur jag kände henne.

– Jag vill berätta för dig att mina pojkar gick till förskolan idag med varsin ny T-shirt, en tog den gula och en den gröna. Dom speglade sig länge och var väldigt nöjda med att vara fina. Glada gick vi till skolan idag, sa hon. Jag vill tacka dig för Refo-paketen vi fick, det har gjort stor skillnad för mina pojkar. Och sen fick jag en stor kram!

Familjen bor tre kilometer bort från mig… och när vi började med Refo anade jag inte att det finns så många barn i mitt närområde som är i behov av kläder. Kläder för att kunna gå i förskola och skola, där de kan vara ute på rasten utan att frysa och bli sjuka. Att delta i skolan och förskola är första delen i att utbilda sig och att integreras i samhället. Med kunskap kan man välja vad man vill göra och med valet kommer drömmen och hoppet tillbaka. Refo_refopaket rött runt

Ge med hjärtat-kampanjen är vårt sätt att göra det enkelt för dig att hjälpa någon att komma närmare sin dröm och just nu fokuserar vi på att klä på fler barn. För varma barn lär sig mer!

Våra hjärtan av återbrukade sugrör kostar 50 kr som oavkortat går till arbetet med att klä på fler barn och unga. Till tvättmedel för att få kläderna fräscha, transporter och lagerarbete för att så snabbt som möjligt få ut fler paket. Köp ett, köp fler och bär dem så de syns för att inspirera fler!

Vill du hellre köpa ett annat hjärta av oss så presenterar vi fram till 14 februari fint återbruk i till exempel glas från Skansens glashytta, cykelslang och linnedukar. Du hittar dem i vår webbshop. Minst hälften av det du handlar för går till vårt arbete med integration, utbildning och att skapa fler jobb lokalt. Den andra hälften går till dem som gör dem.

Ge med hjärtat, för tillsammans kan vi hjälpa fler!

//Liselotte Norén

Vill du köpa ett refo-paket för 195 kr där vi tar hand om insamling, packningen och distributionen så gör du det här. Du har väl sett att vi har jättefina presentkort om du vill ge bort ett paket? Eller att du kan printa ut ett eget gåvobevis.

Följ oss på Facebook, Instagram och Twitter så ser du vad vi letar efter, var vi finns härnäst och alltid med att GÖRA skillnad i fokus.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *