15000 l vatten för ett par jeans, är det rimligt

Över 15000 l vatten för jeansen. Helt ofattbart mycket för ett par eller hur? Våra kläder är en stor miljöbov och det räcker inte med att vi gör yogafodral av en pytteliten del. Men det är en början!

Att tänka i trappsteg är att tänka cirkulärt – eller kortfattat ”gör mer av mindre”

Vi tänker i trappsteg när vi jobbar. Vad kan användas fler gånger, det går till 2 handaffärer och till personer som behöver kläder i vårt nätverk.

Nästa steg är att sätta saxen i brallerna som är trasig eller slitna. Då kan det bli yogafodral, necessärer eller kanske en meps. Då tar vi också reda på dragkedjor och detaljer som kan bli smycken.

Tänk vem kan behöva den här

Vi tycker att det handlar om att tänka mer ”hur kan vi använda saker som redan är producerade flera gånger”. Det vill säga förlänga materialkedjorna så att vi använder det som redan är producerat längre och tills det är slut. Tänk mer ”vem kan behöva den här” när du har tröttnat på den eller inte använder den. Jag brukar tänka att det är precis samma sak som ett gott företagande eller entreprenörskap. Gör mer av mindre helt enkelt så är du en vinnare!

Kolla dokumentären på svt Modeindustrin smutsiga baksida för att få veta mer.

Reuse and remake is our mission. Check our yogabags in the webshop. Remake are for yogis! 💚♻️

//Liselotte Norén

PS Kickstarta hösten mer hållbart. Vi har produkterna och kunskapen och du hittar dem här i vår webshop! Fika med mig så tar vi det därifrån.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *